Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat
Biga’da 2019-2020 eğitim öğretim yılında 14 bin öğrenci ders başı yaptı.

İbrahim Aydın İlk-Ortaokulunda düzenlenen İlköğretim Haftası kutlamaları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Kaymakam Mustafa Can, En heyecanlı ve en güzel olan dönem ilköğretim haftası bu hafta. Bizler için de tatlı heyecan başlayıp, çocuklarımızın o özlediğimiz neşeliliğine, güler yüzlülüğüne, heyecanına bizler koşuyoruz. Ne mutlu bizlere ki, böyle güzel meslekler yetiştiren hem ailelerimiz var hem çocuklarımız var. Eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum. Gençlerimiz bizlere emanet, çocuklarımız bizlere emanet. Bizler de çocuklarımızı en iyi bir şekilde geleceği hazırlamada evrensel yerli değerlere sahip milli ve manevi değerlere sahip olan milleti yetiştirmek onlara da bu şekilde ortam oluşturmak bizlerin görevidir. Devletimiz sağ olsun özellikle her türlü eğitim-öğretim yatırımında hiçbir ödenekten masraftan kısmıyor. Devletimiz her türlü imkanı buraya aktarmaya vesile oluyorlar. Bizler bu yaz tatilinde yaklaşık 25 okulumuzun bakım onarımını yaptık. Tadilatlarını ihtiyaçlarını, eksikliklerini giderdik. İnşallah bundan sonraki dönemde de acil ihtiyacı olan okullarımızın da ihtiyaçlarını gidereceğiz. Yine aynı şekilde taşıma ihalelerinin yapımı onayda, kamu ihale durumu bekleniyor. Yemek ihalelerini yaptık. Taşımalı gelen çocuklarımızın daha sağlıklı, daha güvenli bir yeme-içme ihtiyacını karşılamak için inşallah sağlıklı bir şekilde gidereceğiz. Öğretmenlerimizin öğrencilerimizi Biga’mızın eğitim-öğretiminde her zaman bir üste çıkarıyor. Gerek YGS'de, gerek üniversite sınavlarında Biga ilçesi Çanakkale'de ve ülkemizde hakikaten çok ileri seviyelerde. Sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel çalışmalarda aynı şekilde Biga ilçemiz öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin desteği ile her zaman başta olmayı ve ilk sırada olmayı hak ediyor. Öğretmenlerimize de ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Onların bu emeği gayreti olmasa özellikle çocuklarımızı geleceğe hazırlamadaki bu özverili davranışları olmazsa bunu başaramayız. Bu vesile ile bugün 1. sınıfa başlayan 1050 civarında öğrencimiz var. Onlara da bu yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. " diye konuştu.

14 bin öğrenci, 1200 personel ve 2300 taşımalı öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başladığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen; “Güneş her gün bizler için yeni bir günün başlangıcını yaparak nasıl yeni heyecanlar ve yeni başlangıçlara yelken açmamızı sağlıyorsa bugünün açılışı da yeni heyecanlara, gelişmelere, yeni umutlara, yeni başarılara ve güzelliklere erişmemize vesile olmasını dilerim. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılında da en büyük amacımız, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojinin gerektirdiği şartlar yanında, pedagojik eğitim esasları doğrultusunda yetiştirip; yüreği insan sevgisi ile dolu, Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, ailesini, vatanını, milletini, bayrağını seven ve bunları davranış haline getiren başarılı bireyler olarak yetiştirmektir. Bu çalışmalarımız içerisinde şüphesiz çocuklarımıza emanet edeceğimiz fedakar yönetici ve öğretmenlerimiz ile birlikte velilerimizin, hayırsever vatandaşlarımızın, eğitime gönül vermiş, eğitimin önemini, değerini benimsemiş her kesimdeki insanımızın katkısı büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı, fedakar öğretmenlerimize emanet ediyor, yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, fedakar ve onurlu mesleği temsil eden öğretmenlerimize ve tüm ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, başarı dileklerimle sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, folklor gösterileri sundu. Kaymakam Mustafa Can’ın ilk ders zilini çalmasıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılı başladı.

Törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, MHP İlçe Başkanı Sadettin Saat, Belediye Meclis Üyeleri, STK ve Oda başkanları, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve aileler katıldı.


Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi