Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak? Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak?
Biga Sakarya İlkokulu'nda deprem tatbikatı yapıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin deprem ve doğal afetler konusunda bilinçlendirilmesi amaçlandı. Okulda siren sesinin çalınmasıyla birlikte ilk etapta sınıflardaki sıraların altına giren öğrenciler, daha sonra öğretmenlerinin yardımıyla koşarak okulun dışına çıktı.

Sakarya İlkokulu Afete Hazırlık kulübü öğrencileri ve danışman öğretmen İhsan Gezer tarafından öğrencilere doğal afetler ile deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Okul müdürü Mustafa Şahin" İlkokulda bu bilgiyi edinen ve öneminin farkında olan birey gelecekte bunu tatbik edecektir, bugün yaptığımız geleceğe yatırımdır." tespitinde bulundu.

Şahin, “Sınıflarımızda denetimler yapılmıştı. Arkadaşlarımız kulüp öğrencilerimiz denetimler yapmıştı. Bu denetimlerde eşyaların sabitlenmiş olduğunu, dolapların üzerinden herhangi bir eşya olup olmadığını, deprem çantasının hazırlanıp hazırlanmadığını kontrol etmişlerdi. Bu denetimlerin neticesinde hepsinden geçen sınıflarımıza “Afete Hazır Sınıf Belgesini” teslim edeceğiz. Burada öğrendiklerimizi unutmuyoruz. Evde de yaşamınızda da aklınızda bulunsun, evde de sabitlenmemiş dolap eşya olmasın.” Dedi.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi