Müdür Bilen Yeniçiftlik’te kitap söyleşisine konuk oldu Müdür Bilen Yeniçiftlik’te kitap söyleşisine konuk oldu
Karabiga Belediye Başkanı Ahmet ELBİ, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Ali AKGÜL, Çanakkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü Işıl KORKMAZ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN Karabiga Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunu ve Restorasyon süreci, İl Özel İdare tarafından devam eden Taş Mektebi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Önce Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu'nu ziyaret eden kurum müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Öğrencilerin çok iyi yetişmeleri gerektiğine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, "Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onları en iyi şekilde yetiştirelim. Öğrencilerimize vatan, millet, bayrak sevgisinin, milli-manevi değerlere bağlı kalmanın önemini yılmadan, usanmadan anlatalım. Onları bilgilendirip, bilinçlendirmemiz gerekmektedir" dedi.

Daha sonra Karabiga’da uzun yıllar okul olarak hizmet veren ve Çanakkale Savaşında hastane olarak da kullanılan 'Taş Mektebin' restorasyon çalışmaları yerinde incelendi ve çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi