Biga Belediyesi uyardı: Araçlarınızı kaldırın! Biga Belediyesi uyardı: Araçlarınızı kaldırın!
Biga’ya bağlı Şirinköy’de Biga Bal Üreticiler Birliği'nin TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında finanse ettiği bal dolum tesisi Biga'ya kazandırıldı.

Biga’ya bağlı Şirinköy’de, taşımalı sistem ile atıl kalan, yıkılmaya yüz tutmuş Köy İlkokul binası Biga Bal Üreticiler Birliği tarafından Bal Dolum Tesisi'ne dönüştürüldü. Biga Bal Üreticiler Birliği'nin TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında yapılan başvurunun ardından TANAP'ın finanse ettiği dolum tesisi Biga'ya kazandırılırken yıkılmaya yüz tutmuş okul binası da değerlendirilmiş oldu.

Biga Bal Üreticiler Birliği Başkanı Ali Kurt, “Bigam” balının namı ismiyle, kalitesiyle ve ürün artırımıyla beraber üçü bir arada yürütülmesini arzuladıklarını belirtti.

Kurt, “Biga denildiğinde akla gelen ilk temel özeliklerin başında “Bigam” balı geliyor. Biga balının namı kendisinden daha yüce. Biz istiyoruz ki “Bigam” balının namı ismiyle, kalitesiyle ve ürün artırımıyla beraber üçü bir arada yürütebilmektir. Burada böyle bir tesisin açılması, Biga adına büyük bir kazançtır. İnşallah bundan sonra Biga balı denildiği zaman kalitesiyle, görseliyle, paketlemesiyle adına layık bir şekilde ülke pazarına, hatta dünya pazarına sunulur” ifadelerini kullandı.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi