Kılıç ailesinin acı günü Kılıç ailesinin acı günü
Lösemili Çocuklar Haftası’nda Biga’nın Hacıpehlivan Köyü Muhtarı Ahmet Güneri, LÖSEV’in ‘ Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım’ etkinliğine destek verdi.
2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası paylaşımı ile adeta gönüllere dokunarak büyük beğeni toplayan muhtar Ahmet Güneri, “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda maskemizi takalım ve 8 Kasım Cuma günü LÖSEV'in kuruluş yıl dönümünü hep birlikte kutlayalım." Dedi.

LÖSEV, löseminin önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu anlatmak için 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda Türkiye’nin dört bir yanında farkındalık etkinlikleri düzenliyor. Çeşitli etkinliklerle löseminin çaresiz bir hastalık olmadığı, tedavi süresince takılan maskenin, enfeksiyondan korunmak için kullanıldığının anlatıldığı etkinliklere Hacıpehlivan Köyü Muhtarı Ahmet Güneri’de destek verdi. Güneri, “Lösemi, çocukluk çağında görülen en yaygın kanser türlerinden biridir. Löseminin hastalık sürecinde, iyi bir tedavi ve moral desteği ile hastaların büyük oranda iyileştiği unutulmamalı, lösemiye umutsuz bir hastalık gözüyle bakılmamalıdır. Hacıpehlivan Köyü Muhtarlığı olarak; lösemiye karşı farkındalık oluşturması açısından Lösemili Çocuklar Haftası’nı önemsiyor, tüm lösemili çocuklara Allah’tan şifa ve hayırlı gelecekler diliyorum.” Dedi.

LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası‘nda lösemili çocuklara destek olmak için maskeyi bir sembol olarak seçti. Kampanyanın sloganı bu yıl “Maskemi takarım farkındalık yaratırım” olarak belirlendi. Lösemili çocuklar, tedavileri devam ederken çevreden mikrop kapmamak adına, özellikle kamusal alanlarda maske kullanıyor. 2 -8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda tedavi süresince maskelerin bulaşıcı hastalık sebebi ile değil enfeksiyonlardan korunmak için kullanıldığı anlatılacak.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi