Dünyada ilk kez Türkiye'de tanıtıldı Dünyada ilk kez Türkiye'de tanıtıldı
Biga’da, esnaflara kazanç sağlayarak, yerel ekonomiyi canlandırmayı ve halkın hoş zaman geçirmesi amacıyla Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Biga Ticaret Borsası, Biga Ziraat Odası, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası, Kahveciler Odası ve Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğinde gerçekleştirilen İndirimli Alışveriş Günleri, Kasaplar Sokak'ta açılış töreni ile başladı.

Açılışa Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Emin Aktaş, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Açılışta, bereket helvası dağıtımı yapıldı.

Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Esnaf ve Sanatkarın yalnızca üretip satan olmadığını söyledi. Esnaf ve sanatkar bulunduğu yere sosyal anlamda, ekonomik anlamda o yerin gelişip kalkınmasına destek veren, katkı sunan o yerin güvenliğini sağlayan, mutlu olursa kentin ve o bölgenin mutlu olmasını sağlayan insanlar olduğunu belirten Özcan, “Biz 2019 yılında 24'ü düzenlediğimiz ahilik haftasında bir sloganımız vardı, “Yerel Esnafımıza Sahip Çıkın” Bizim yabancı sermayeye karşı özellikle Türk esnaf ve sanatkarlar olarak bölge esnaf ve sanatkarı olarak ayakta durup, birbirimize destek vermemiz lazım. Yok efsane Cuma, yok kara Cuma. Her yerde söylüyoruz. Bizim bir Cumamız var o da mübarek Cuma. Hiç kimsenin bu tarz etkinliklerin de biz onlara destek vermeyeceğiz. Neye destek vereceğiz. Yerel esnafa tüm halkımızla birlikte elimizden geldiği kadarıyla indirimler yaparak, bunları organize etmeye çalışacağız. Yerel yönetim ve genel yönetimlerden özellikle şunu istiyorum. Esnaf ve sanatkarların bu tarz etkinliklerine lütfen katkı sağlayalım, destek verelim. Çanakkale Esnaf Odaları Birliği olarak 21 bin 386 üyeye sahip, 32 mesleki odanın üst kuruluşuyuz. Bizde bu etkinliklere katkı sunmak için elimizden geleni yapacağız.” Dedi.


Biga esnafının can olduğunu ve esnafın her zaman yanında olduğunu belirten Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Her zaman Çanakkale'nin giriş kapısı olarak tabir ettiğimiz, bölgemizin lokomotif ilçesi olan Biga her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Çok güzel bir coğrafyada yaşamanın kıymeti ile Biga denildiği zaman tarım, hayvancılık, sanayi, eğitim, tarih ve kültür gibi hayatın her alanında akla gelen bir ilçede yaşıyoruz. Onlarca meslek kuruluşumuz, yüzlerce sivil toplum kuruluşumuzun bulunması Biga’mızın sosyal ve ekonomik yapısının çok canlı olduğunu gösteriyor. Göreve geldiğimizden bu yana 138 iş yerine ruhsat verdik. 1400'ü erkek ve 500'e yakın bayan esnafımızın bulunduğu ilçemiz bölgede yapılan özel sektör ve kamu yatırımları ile birlikte olumlu yöndeki gelişmemize hep birlikte şahit oluyoruz. Biga Belediyesi olarak etkinliğin çalışmalarını yaparken Ticaret Odamız, Esnaf ve Sanatkarlar Odamız, Lokantacılar, Kahveciler, Şoförler, Ziraat Odamız ve Borsamız esnaflarımıza hep birlikte ortak akılla bu çalışmayı sürdürdük. Eksik yanlarını tamamlayarak yanlış uygulamaları doğru hale getirerek halkımızın ve esnafımızın mutluluğu için vakit geçirmesini arzu ettik. Dolu dolu indirim, Doya doya alışveriş teması ile hazırlanan organizasyonlar konserlerimiz, animasyonlarımız, yarışmalarımız, gösterilerimiz ve çeşitli etkinliklerimiz ile devam edecek. Bir yandan alışverişin bir yandan da eğlencenin olacağı 4 gün boyunca sürecek olan indirimli alışveriş günleri ile esnafımıza ekonomik olarak desteklemeyi halkımıza ise birbirinden güzel sosyal aktiviteler sunmayı istedik. İndirimli alışveriş günlerinin sosyo-ekonomik olarak değerlendirdiğimizde bir yandan esnafımızın işlerinde hareketlilik ve artış yaşandığını, bir yandan ise halkımızın, çocuklarımızın ve misafir ettiğimiz binlerce üniversiteli genç kardeşimizin; alışverişin, sokağın ve etkinliklerin keyfini çıkartmasını umut ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde esnafımızı işin içine katarak onların da görüş ve düşüncelerini alarak geçtiğimiz Haziran ayında Alışveriş ve Kültür Festivali'ni düzenlemiştik. İlk olmasına rağmen uluslararası bir boyut kazanmıştı. Her platformda ifade
ettiğimiz gibi Biga esnafı candır ve biz esnafımızın her zaman yanında oluyoruz. Hep birlikte ülke ve ilçe ekonomimizin belkemiği olan esnafımızla birlikte hareket edeceğiz. İnşallah hep birlikte esnafımızla bir olarak beraber bir şekilde bu şehirde yaşamaya devam edeceğiz.” Dedi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can ise “Rekabet çok fazla. Özellikle esnafımızın günümüzde en büyük rakibi gerek zincir marketler, gerekse de internet alışverişleri. Gerçekten bu çağda ve bu zamanda bilginin ve teknolojinin geliştiği bu dönemde bunlarla yerelde rekabet edebilmek gerçekten zor. Her türlü zorluğa rağmen bizler de ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz yerlerin bu toprakların esnafına, yerli ve milli olan ekonomisinde üretilen bütün değerlerine bizler sahip çıkmak ve destek olmak zorundayız. 4 gün sürecek olan doya doya alışverişin, doya doya eğlencenin yer aldığı bu etkinliğimizin tüm esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu

4 gün sürecek Biga İndirimli Alışveriş Günleri süresince konserler, konserler ve karnaval sirki
yer alacak. Bigalı müzisyenlerin konserlerin yanı sıra Aslı Güngör, İlyas Yalçıntaş konseri ile indirimli alışveriş günleri devam edecek.
Yasemin Özdeş


Editör: Haber Merkezi