Biga’ya 2 yeni diş hekimi geldi Biga’ya 2 yeni diş hekimi geldi
Deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerde ve acil durumlarda personel ve hastaların karşılaşabileceği durumlara karşı hızlı ve doğru müdahalenin yapılabilmesi için gerçekleştirilen tatbikatlar, gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Tatbikatta olası acil durumlarda gerçekleştirilecek kurtarma ve tahliye çalışmaları canlandırıldı.

TATBİKAT İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Hastane personeli, sağlık ekibi ve yönetim kadrosunun bulunduğu tatbikatta, Biga Belediyesi itfaiye ekiplerinin de desteği ile olası yangın ve felaket durumunda alınacak tedbirler canlandırıldı. Tatbikatta, senaryo gereği çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, üst katlarda çıkan yangını hızlı müdahaleyle söndürdü. Tatbikat, çevredeki çok sayıda vatandaş tarafından da ilgiyle izlendi.

Özel Biga Can Hastanesinde yapılan açıklamada, "Yangın, sel, deprem gibi afet durumlarda hızlı ve doğru müdahalenin hayati önem taşıdığını biliyoruz. Düzenli olarak yapılan bu tatbikatlar, teorik eğitimlerin pratiğe dönüşmesini ve bilinçlenmemize yardımcı oluyor. Bu tatbikatla, yangın gerçeği karşısında eğitimli olan personelimizi uygulamayla da hazır hale getiriyoruz. Bu alanda insan hayatıyla ilgili sorumluluğu olan bir ekiple çalışıyoruz. Teoride bilinenleri pratikte uygulayarak bir kez daha çalışanlarımızı bu anlamda bilinçlendirdik ve kurumlar arası koordinasyon ile başarılı bir tatbikat gerçekleştirmiş bulunuyoruz" diye konuşuldu.

Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi