Biga Devlet Hastanesi'nde Ebeler Haftası Kutlandı Biga Devlet Hastanesi'nde Ebeler Haftası Kutlandı
Etkinlik öncesi konuşan Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç, batıda yaygın olan yılbaşı ağacı olayının, ülkemizde de bazen ağaç kesme olayına dönüştüğünü söyledi. Bunun önüne geçmek için insanlarda farkındalık yaratmak için fidan dikmeye yönlendirdiklerini aktaran İhsan Tunç, şunları söyledi."Ağaç kesmek yerine ağaç dikmeyi önceleyen bir kampanyayı sizlerle paylaşıyoruz. Malumunuz olduğu üzere yılbaşını bazı anlayışta ağaç keserek, onu süsleyerek kutlama eğilimi var. Ancak bizde ağaç dikmeyi daha ön plana alan bir anlayış var. Bu yüzden bakanlığımızın öncülüğünde her yıl yılbaşı öncesinde bu kampanyayı devam ettiriyoruz. Bu yılda fidanları vatandaşlarımıza dağıtarak 'ağaç kesmeyelim ağaç dikelim' diyoruz. Bu vesileyle Bigalı hemşerilerimizin, bütün insanlığın yeni yılını kutluyorum yeni yılın sağlık, huzur, mutluluk ve bütün güzellikleri beraberinde getirmesini diliyor, hayırlı uğurlu bir yıl olsun diyorum. Fidan dikim mevsimindeyiz. Vatandaşlarımıza bol bol fidan dikmelerini tavsiye ediyoruz "

Yeni yıla girerken toplumdaki ağaç sevgisi ve süslemek için ağaç kesmek yerine, ağaç dikmeyi esaslayan Tarım ve Orman Bakanlığının , “AĞAÇ KESME, FİDAN DİK” sloganı ile hayata geçirdiği proje kapsamında Biga Pakt Plus AVM’de vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi