Yalçınkaya ailesinin acı günü Yalçınkaya ailesinin acı günü
Biga Belediyesi, olumsuz hava şartları nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalarak mağdur olmaması için harekete geçti. Ekipler bölgede geçen kış şartlarından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpeklerini Biga Belediyesine ait Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yaptığı açıklamada, hayvanların da yaşama hakkı olduğuna dikkati çekerek, can dostlarımızı mağdur etmemek adına harekete geçtiklerini söyledi.

Hiçbir hayvanın kış şartlarından olumsuz etkilenerek ölmelerine göz yummayacaklarının altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu: "Biga Belediyesi olarak soğuk ve yağmurlu havalarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarımızı Belediyemize ait Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'mizde misafir ediyoruz.” Dedi.

Biga Belediyesi olarak sahipsiz hayvanların hayatını kolaylaştırıcı çözümler ortaya koyduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu hayatı onlarla paylaştığımızı unutmadan, sahipsiz hayvanlarımızın hayatını kolaylaştırıcı çözümler ortaya koyuyoruz. Dolayısıyla doğadaki muhtaç canların yaşaması için vicdan sahibi olan herkesin de yapacağı şeyler olduğunu unutmayalım. Biz de Biga Belediyesi olarak bu sorumlulukla üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Olumsuz hava koşulları devam ettiği sürece onlara şefkat eli uzatmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızdan da sokak hayvanlarının ulaşabileceği alanlara bir kap yemek bırakmasını rica ediyorum."

Yasemin özdeş


Editör: Haber Merkezi