Seçimin ‘en genç belediye başkanı’ Zeynep Çelik, mazbatasını aldı Seçimin ‘en genç belediye başkanı’ Zeynep Çelik, mazbatasını aldı
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale ve ilçelerinde bulunan otuz iki esnaf odası başkanını TBMM’de kabul ederek sorunları dinledi. Esnaf temsilcileri zincir marketlerin esnafı zarara uğrattığını ileri sürerek, “Tek bir mağaza o bölgedeki 49 farklı iş kolunda faaliyet yürüten esnafı zarara uğratıyor” diye konuştular. Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği üyesi otuz iki esnaf odası başkanı TBMM’de Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ı ziyaret etti. Çanakkale esnafının içinde bulunduğu sorunlar hakkında Özgür Ceylan’a bilgi veren ve destek isteyen esnaf odaları başkanları, ağır vergi yükü altında ezildiklerini ifade ederek, “Çoğu gün siftah yapmadan dükkân kapatıyor, evimizi geçindirmekte zorlanıyoruz. Artık tek amacımız ekmek teknemizi ayakta tutabilmek” dediler. Esnaf temsilcileri zincir mağazalarının esnafı büyük zarara uğrattığını ileri sürerek, “Türkiye’nin her ilçesi sokak sokak zincir mağazaları tarafından işgal edilmiş durumda. Bir tek mağaza 49 farklı iş koluna zarar verir durumda. CHP’li belediyelerden bu konuda destek istiyoruz” diye konuştular.

“İktidar Esnaftan Çok Uzak”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, iktidarın esnafın sorunlarından çok uzak olduğunu ifade ederken, “Ülkede derin ekonomik kriz ve işsizlik var. İktidar bütçe açığını yeni vergiler ve zamlar ile kapatmaya çalışıyor. Son olarak yaşanan nakliyeci esnafına zorunlu kılınan e – fatura ve dijital topograf cihazının neden olduğu mali yük ulaştırma sektörüne darbe vurmuş durumda” diye konuştu. Esnafın gösterdiği tepki üzerine yasal zorunluluğun 6 ay ertelendiğini hatırlatan Özgür Ceylan, her türlü desteğe CHP ve CHP’li belediyeler olarak hazır olduklarını söyledi.

Esnafa Kredi İmkânı

Esnaf Odaları Başkanları, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’a yaptıkları ziyarette esnafın ödeyemediği borçları nedeniyle kredi çekmekte zorlandığını belirterek, uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkânı talep ettiklerini dile getirdiler. Konaklama vergisi adı altında uygulamaya sokulan verginin bir ya da iki oda ile çalışan aile işletmesi pansiyonlar için büyük bir yük olduğunu ifade ederken, “Çanakkale’de Gökçeada, Ezine, Ayvacık gibi ilçelerimizde, Asos, Küçükkuyu, Geyikli gibi beldelerimizde çok sayıda aile pansiyonu bu uygulamadan büyük bir zarar görmüştür. Desteğinizi istiyoruz” diye konuştular.

HABERT MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi