Öğrenciler Gezide Öğrenciler Gezide
Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi göreve geldikten sonra Karabiga’nın gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Elbi’nin yapmak istediği projelerden biri de güneş enerjisi üzerine oldu.
Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, 75.000 m2 lik alan üzerinde kurulması planlanan güneş enerji sistemi projesi devreye geçtikten sonra elektrik üretiminin başlayacağını ve Belediyenin ciddi bir gelir kaynağı oluşturulması hedeflendiğini belirtti.

Tüm dünyanın artık yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini ve bu kaynaklardan birinin de güneş enerjisi olduğunu aktaran Başkan Elbi, güneş enerjisinden elektrik elde etme ve yenilenebilir bir enerji kaynağı oluşturma noktasında Karabiga’nın önemli bir potansiyeli elinde bulundurduğunu açıkladı.

“Belediyemize gelir kaynağını da sağlamış olacağız.”
Karabiga’da günlük ortalama güneşlenme süresinin baz alındığında tesisin kurulması için beldenin elverişli bir noktada bulunduğunu hatırlatan Başkan Elbi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enerji kaynakları arasında yer alan güneş enerjisi, çevreye hiçbir zararı olmadan elde edilebiliyor. Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirgeyebilmek için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekiyordu. Bu bağlamda Güneş Enerjisinden Elektrik Üretim Tesisi projesini beldemizde başlattık. Çalışmalara başlandı. Proje tamamlandığında Belediyemize ciddi bir gelir kaynağı sağlamış olacağız.”

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi