Kılıç ailesinin acı günü Kılıç ailesinin acı günü
Koordinasyon Toplantısına; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Vali Yardımcıları Celil Ateşoğlu, Ali Muhittin Varol, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Yenice Kaymakamı Ahmet Başer, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İl Jandarma Komutanı J. Albay Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Alpaslan Baysal ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Koordinasyon Toplantısı toplantısında;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nuray Gümrükçü tarafından Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Murat Duran tarafından Aile İçi Şiddet Olayını Gerçekleştiren Şüphelilerin Analizleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirilerek katılımcılara bilgilendirilmede bulunuldu.

İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Astsubay Çavuş Mehtap Hergül tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından değerlendirmede bulunan Vali Orhan TAVLI, Çanakkale’mizde aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede başta Valiliğimiz olmak üzere, Adli ve Askeri Birimler ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, STK’larımız ve vatandaşlarımızla birlikte işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışarak 2020 yılında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede çok daha olumlu bir netice alınacağını ifade etti.

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye yönelik çalışmaların 2020 yılında daha da etkili ve kapsamlı bir şekilde sürdürüleceğini vurgulayan Vali Orhan TAVLI, Çanakkale genelinde kadına karşı şiddete sıfır tolerans ilkesi ile hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi