Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak? Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak?
Kahvaltıya Kampüs Müdürü Musa Çetin ve Lise Müdürü Faruk Girgin, Halkla İlişkiler Müdürü Ceyda Arslan, Tesis Yöneticisi Ersin Ergün, kurum personeli ve öğretmenler katıldı.
İTÜ ile yaşanan anlaşma sürecini anlatan Kampüs Müdürü Musa Çetin, Doğa Koleji’nin programında değişiklik gerektirecek herhangi bir durumun olmadığını Doğa’nın eğitim içeriklerinin İTÜ markası ile birleşerek çok daha ileride olacağını ve daha da güçlendiğini
belirtti.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ÖZEL OKUL ZİNCİRİ

Doğa Koleji’nin 132 kampüsüyle Avrupa’nın en büyük özel okul zinciri olduğunu belirten Çetin, “İperya Eğitim Hizmetleri Tic.Ltd.Şti 3 ortaklı bir yapı olup Oğuz Yavuzaslan, Selçuk İpsal ve Cemil Ergün şirketin ortaklarıdır. Okulumuz 49 öğretmen, 18 idari, güvenlik ve yardımcı hizmet personeli olmak üzere 67 çalışanımız ve Anaokulu 3 şube 35 öğrenci , ilkokul 6 şube 74 öğrenci, ortaokul 6 şube 118 öğrenci, lise 7 şube 100 öğrenci olmak üzere 22 şubede 327 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuzda yoğun bir akademik program ve zengin bir yabancı dil programı uygulanmaktadır. 1.yabancı dil olarak öğrencilerimiz haftada 13 ila 19 saat arasında değişen İngilizce eğitimi alıyor. Bunun yanında okulumuzda 4.sınıftan 11.sınıfa; haftada 2 saat Almanca eğitimi verilmektedir. Gençlik enerjisi ve tecrübeyle harmanlanmış dinamik bir kadromuz var. Bu kadroyla ana dersler dışında Doğa Okullarına özel ekoloji, düşünmenin doğası, yaratıcı yazarlık, deney atölyesi , akıl oyunları , satranç, kodlama, yüzme dans ve t-mba fark dersleri okutulmaktadır. nT-MBA derslerinde lise öğrencilerimiz, şubat tatili ve yaz tatilinde mesleki gözlem stajı yaparak üniversite ve meslek tercihleri konusunda bilinçlenmektedir. Doğa Okulları Türkiye’de genel merkeze bağlı okullar ( 80 adet ) ve Franchising okullar ( 52 adet ) Olmak üzere 132 kampüsle Avrupa’nın en büyük özel okul zinciri özelliğine sahiptir.” diye konuştu.

SATIŞ SÜRECİ YAŞANDI

İTÜ ile Doğa Kolejinin başarı programının daha da yükseleceğini belirten Çetin, “Bu güçlü yapı son beş ayda genel merkeze bağlı 80 okulda personel hakkedişlerinin zamanında ödenememesi sıkıntısıyla karşı karşıya kalmıştı. Ve bu sıkıntılı dönemin sonunda bir satış süreci yaşandı. Doğa okulları artık İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ( İTÜ ) VAKFI bünyesinde İTÜ’nün değerli akademisyenlerinin katkı yaptığı bir sürece girmiş bulunuyor. Eğitim kurumu üst yöneticilerinin eğitimci olduğu bir yapının her zaman başarılı olacağı inancına sahibiz. Üstelik bu yapının başında İTÜ’nün olması , Doğa Kolejinin başarılı programının daha da yükseleceği anlamına gelmektedir.” Dedi.

ÖNEMLİ BAŞARILAR YAKALADIK

Beş ay içerisinde çok başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Çetin, “Okulumuz 9 Eylül 2019 Pazartesi günü eğitim öğretime başladı. 5 aylık süreçte çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Deneme sınavları başarılarımız bizi Haziran ayında yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS ) ve Üniversiteye Giriş sınavı ( YKS ) öncesi mutlu ediyor. Sportif branşlarda ilk yılımızda önemli başarılar yakaladık. Yıldız Kız Basketbol takımız İl İkincisi , Yüzme sporcumuz il dördüncüsü olurken, kros takımımız Atatürk koşusunda 3.oldu. Lise erkek voleybol takımımız ve ortaokul küçük kız voleybol takımımız başarıyla mücadele ettiler. Ortaokul küçük kız basketbol takımımız şampiyonluğa koşuyor, ilk maçımızda Cevatpaşa ile oynayarak 90-14 galip olduk. En önemli sportif başarıyı Atletizm’de yakaladık. 11.sınıf öğrencimiz Mustafa Anıl Korkmaz Çoklu branşlar Türkiye şampiyonu olarak milli takıma çağrıldı.Kültürel faaliyetler kapsamımdaki yarışmalarda lise kompozisyonda dalında yapılan tüm yarışmalarda kürsüde yer aldık. Aynı şekilde ortaokul şiir yazma yarışmalarında 2 derecemiz var. Okul T-MBA ekibimiz kariyer günleri kapsamında çok değerli iş insanlarını ve yöneticileri okulumuzda öğrencilerimizle buluşturdu.” İfadeleri ile sözlerini noktaladı.

Doğa Koleji Biga Kampüsü Sabah 08.00 / akşam 18.00 saatleri arasında 6 gün boyunca güvenli bir bölgede Milli Eğitim Bakanlığının müfredatını özel okulların farklı dersleriyle zenginleştirerek öğrencilerine sunmakta ve onların performanslarını geliştirmeye çalışmaktadır. Bunun yanında hafta sonu kurslarıyla öğrencilerin sosyal çalışmalarını da desteklemektedir.

Toplantı sonrası okulun sınıfları, havuzu, spor salonu, konferans salonu basın mensuplarına gezdirildi.
Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi