Çanakkale’nin İlk üçüncüleri Biga’da aynı okuldan Çanakkale’nin İlk üçüncüleri Biga’da aynı okuldan
Arnavutluk’ta bulunan University College Pavarësia Vlorë’den Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Siri Hoxha, Doç. Dr. Ervin Muco ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nde gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Balkan ve Ege Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü ve Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu, Erasmus & Mevlana Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ali Emrah Tokatlıoğlu katıldı.

University College Pavarësia Vlorë ile Ocak ayında imzalanan anlaşmanın ardından gerçekleşen toplantıda; Mevlana Programı kapsamında öğrenci değişimi yapılması, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ÇOMÜ’ye gelerek öğrenim almaları, ortak bir konferans düzenlenmesi ve araştırmalar yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Üniversitenin uluslararası bir araştırma üniversite olma yolundaki hedefinden bahseden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, bu hedefe yönelik etkinliklere her zaman destek verdiklerini belirtti. Özellikle, Balkan ülkeleriyle olan işbirliğinin güçlenmesi için çalıştıklarını ve Arnavutluk’ta bulunan University College Pavarësia Vlorë ile işbirliği yapmaktan çok memnun kaldıklarını belirten Bacak, karşılıklı ziyaretler ile bu işbirliğinin geliştirilmesi konusunda da anlaşma sağlandığını söyledi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi