Son Dakika: Terör saldırısı davasında karar Son Dakika: Terör saldırısı davasında karar


İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Biga Ziraat Odası, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile çobanlara ve çoban adaylarına yönelik başlatılan "Sürü Yönetimi Kursu"nu başarıyla tamamlayan Biga’ya bağlı Sarıcaköy’deki kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞ-KUR ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla imzalanan protokol kapsamın da Biga’ya bağlı Sarıcaköy’de sürü yönetim elemanı kursu verildi.

Proje kapsamında Sarıcaköy ve çevre köy sakinleri için düzenlenen 104 saat süreli "Sürü Yönetim Elemanı" kursunu başarı ile bitiren 43 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca, sertifikaların dağıtım törenin de yaptığı konuşmada “Proje kapsamında kursiyerlere koyun ağılı, keçi barınağı, koyun ve keçi ırkı seçme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltma, sürüyü bulaşıcı hastalıklara karşı koruma ve sağım yapabilme konularında eğitim verilmiştir." Dedi

Projeyle daha verimli hayvan yetiştiriciliği yapılmasının amaçlandığını ifade eden Karaca, şu bilgileri aktardı: "Bu sertifikaya sahip olanlar 300 ve üzeri küçükbaş hayvanı olan işletmelerde sigortalı olarak istihdam edildiği takdirde, işletmeye yıllık 5 bin lira destek ödemesi yapılacaktır. Bakanlığımızca işsizliğin azaltılması için başlatılan proje kapsamında verilen eğitimlerin yetiştiricilerimize faydalı olacağına inanıyoruz. Bu akşam kursu başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimiz belgelerini teslim alacaklar. Kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin sertifikaları takdim edilerek, tören sona erdi.

Törene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ebru Kaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vasfi Karaca, Ziraat Odası Başkanı Tamer Ergün, Ziraat Odası Meclis Başkanı, Koyun Keçi Üreticiler Yönetim Kurulu üyesi, Yeniçiftlik Ortaokulu Müdürü Ersin Tufan Kaya ve Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Hikmet Cevher katıldı.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi