25 Nisan’da Çanakkale'de 7 ilçede kesinti yaşanacak! İşte kesinti saatleri 25 Nisan’da Çanakkale'de 7 ilçede kesinti yaşanacak! İşte kesinti saatleri
Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Duran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklere gezi düzenledi. Etkinliğe katılan kadınlar ilk olarak Şehitler Abidesi'ne geldi. Burada sembolik şehit mezarlıkları ziyaret edildi. Çanakkale Savaşları şehitleri ile tüm şehitler için, dua edildi.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Dernek Başkanı Süleyman Duran, "Dernek olarak, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde, 253 bin şehidimizin huzurunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, farklı bir etkinlik yapmayı planladık. Bugün, burada mukaddes vatan toprakları için, gözlerini kırpmadan, canlarını seve seve feda eden, bir milletin kaderini değiştiren, istiklal mücadelesinde şehit olan, kahraman Türk kadınlarımız ve erkeklerimiz için ve istiklal mücadelesinde gazi olup hakkın rahmetine kavuşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile gazi kahraman Türk kadınlarımız ve erkeklerimiz için dua ettik. Bu vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Tüm kadınlarımızın da Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Daha sonra boşnak kadınlar 57'nci Alay Şehitliği ve Conkbayırı olmak üzere Tarihi Yarımada'daki şehitlikler ile savaş alanlarını gezdi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi