Çanakkale'ye gök gürültülü sağanak yağış geliyor! Çanakkale'ye gök gürültülü sağanak yağış geliyor!
Oda hizmet binasında yapılan toplantıda Meclis Başkanı Melih Akyıl yaptığı açılış konuşmasında İdlib şehitleri andı ve Orduya Bahar Kalkanı harekatında başarı dileklerinde bulundu.

Kadınlar Günü’nü de kutlayan Akyıl, ülke genelinde toplam esnaf ve sanatkar içinde kadın esnaf ve sanatkar oranının en yüksek olduğu ilin yüzde 23,8 ile Çanakkale olduğunu ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun “Kadın girişimciliğinde son 10 yılda sıçrama gerçekleştirdik. Kadınların iş gücüne katılımı erkeklere göre 4 kat hızlı arttı. Kadın girişimci sayımız ikiye katlanarak 142 bine ulaştı, kadınlar oran olarak da yüzde 10’u geçti.” sözlerini hatırlattı.

Toplantının birinci gündem maddesi gereği Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2020 yılı Şubat ayı gelir-gider durumu, üçüncü gündem maddesi TOBB’un 08.02.2020 tarih ve 1365 sayılı yazısı ile Mesleklerin Gruplandırılması Rehberi’nde NACE Çalışma Grubu tarafından yapılan değişikliklerin görüşüldü ve meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda söz alan Biga TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hakan Akın; 2020 yılı Şubat ayı içerisinde Oda tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ile önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler ile ilgili bilgiler paylaştı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu ayki misafirleri Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer ve Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkan Yardımcısı ve Araştırmacı Yazar Eğitimci Ömer Arslan Seddülbahir Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş hakkında kapsamlı bir sunum yaparak meclis üyelerini bilgilendirdi.

Toplantının son bölümünde ise Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl, Dernek Başkanı Necdet Özer ve Araştırmacı Yazar Eğitimci Ömer Arslan’a verdiği bilgiler için teşekkür ederek, hediye takdim etti.

Toplantı’da Yavuz Öz’den boşalan meclis üyeliğine getirilen Sedat Yeni’ye TOBB rozeti Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş tarafından takıldı ve hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.

Emekliye ayrılan Oda personeli Orhan Yavuz’un yerine Araştırma ve İstatistik Memuru olarak göreve başlatılan Ahmet Boz Oda meclisine takdim edildi ve kendisine yeni görevinde başarılar dilendi.

YASMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi