Türkeş: Yüksek Sıcaklık Rekorları Kırılacağını Öngörüyorum Türkeş: Yüksek Sıcaklık Rekorları Kırılacağını Öngörüyorum
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı geçtiğimiz günlerde Biga’nın Gümüşçay Beldesinde bir takım ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler kapsamında Vali Tavlı, ilk önce mevsimlik işçileri ziyaret edip, Gümüşçay Belediyesi Taşoluk Barajı Sulama Birliği 2020 Sezonunun startını verdi.

Daha sonra TANAP Projesi kapsamında yapılan Hoşap Çayı Çevre Düzenlemesini inceleyen Tavlı, çeltik ekimine başlayan çiftçilere 2020 yaz sezonunda kolaylıklar dileyerek hayırlı ve bol bereketli bir yıl olmasını diledi.

Ziyaret sonrası beldedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı yaptığı açıklamada, “Gümüşçay Belediyesi Taşoluk Barajı Sulama Birliği olarak, 2020 yılı sulama sezonu için pompa istasyonlarımızdan arazilere su vermeye başladık. Çok kritik bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde, çiftçilerimizin mağdur olmamaları, güvenli bir ekiliş ve hasat yapabilmeleri için her türlü tedbirleri alarak pompa istasyonunda, sulama sezonunun startını verdik. Valimiz Orhan Tavlı’ya desteklerinden ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. 2020 sulama sezonunda tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir yıl diliyorum. Cenab-ı Hak şu kritik süreçte devletimize, milletimize ve çiftçilerimize yardım etsin. Biz bize yeteriz, biz üretiyoruz sen evde kal Türkiyem.” Dedi.

Ziyaretlerde Vali Tavlı’ya, Biga Kaymakamı Mustafa CAN, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin ve İl genel meclis üyeleri eşlik etti.




CAHİT MAVİLİ



Editör: Haber Merkezi