Son Dakika: Terör saldırısı davasında karar Son Dakika: Terör saldırısı davasında karar
Biga’da, orman yangınlarına hazırlık kapsamında orman yangınları değerlendirme tatbikatı yapıldı.
Biga Orman İşletme Müdürlüğü personelinin katılımıyla, 2020 yılı orman yangınları ile mücadele kapsamında geçtiğimiz gün yangın ilk müdahale ekiplerinin denetimleri ile beraber orman yangınları değerlendirme tatbikatı yapıldı.

Tunç, Sarıkaya Yangın İlk Müdahale ekibinde yaptığı açıklamada, geçen yıl 94 yangın ihbarını değerlendirdiklerini bildirdi. Geçen sezon çıkan yangınlarda orman işletme müdürlüğü ekiplerinin üstün gayretleri sonucu sadece 4 hektarlık alanın yandığını anımsatan Tunç, mayıs 15 itibariyle yangın sezonuna hazır olduklarını ifade etti.

Tunç, "4 yangın ekibinde toplam 56 yangın işçisi, 12 orman muhafaza memuru ve 7 teknik eleman ile birilikte, mevcut olan arazöz sayısını da 4'e çıkartarak, 24 saat aralıksız hizmet vereceğiz. Dünya genelinde salgın halinde bulunan COVİD-19 ile mücadelede nasıl alacağımız tedbirler bu virüsten daha güçlü ise, Orman Yangınları ve Açık Alan Yangınları ile Mücadelede de alınacak tedbirlerin çok etkin ve önleyici olduğunun bilincindeyiz. Hep birlikte bu tedbirler istisnasız uymamız gereklidir. Meteorolojik verilere bakıldığında bu yıl sıcaklıkların normal derecelerin üzerinde seyredeceği görülmektedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın orman yangınları ve açık alan yangınları hususunda çok dikkatli olması gerekmektedir. Bu bağlamda gerek görsel, gerek yazılı medyadan uyarı dikkatle takip etmesini, yapılan uyarılara uymasını, uymayanları uyarmasını ve duman gördüğünde ÜCRETSİZ ALO 177 ORMAN YANGINLARI İHBAR HATTINI aramasını bekliyoruz" dedi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi