MEB'de ‘görevde yükselme’ atama sonuçları açıklandı MEB'de ‘görevde yükselme’ atama sonuçları açıklandı
Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, LGS sınavı öncesi, okullarda incelemelerde bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran 2020 cumartesi günü gerçekleştirilecek Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınavı öncesi Ağaköy İlkokulu ve Hamdibey Ortaokulunu ziyaret ederek, görülen mevcut eksikliklerin giderilmesi ve sınavın sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesi için yapılan sınav hazırlıkları ile ilgili incelemelerde bulundu.
Sınavın Biga'da 18 binada toplam 77 salonda gerçekleştirileceğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, sınava 1322 öğrencinin katılacağını ve 265 öğretmenin görev alacağını söyledi.
Sınav yapılacak okulların sosyal mesafe konusunda Bilim Kurulunun hazırladığı rehbere ve bu konudaki Bakanlık talimatlarına uygun olarak düzenlendiğini Bilen, öğrencilerin en uygun ortam ve şartlarda sınava girmesi için tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.
Sayısal ve sözel bölüm olmak üzere 2 oturum halinde uygulanacak sınavda birinci oturum saat 9.30 da başlayıp 10.45'te sona erecek. 45 dakikalık aranın ardından yapılacak olan ikinci oturum saat 11:30'da başlayıp 12:50'de sona erecek.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi