Gaziosmanpaşa’da yeniden sayım yapıldı: Yine CHP kazandı Gaziosmanpaşa’da yeniden sayım yapıldı: Yine CHP kazandı
Önceki gün Biga’da sağanak şeklinde yağan yağmur ve şiddetli dolu yağışı nedeniyle çiftçilerin tarım alanları zarar görmüştü. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan şiddetli dolu yağışından olumsuz etkilenen Bozlar ve Sığırcık köylerinin muhtarlarını arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Bölgenin Bakanlıklarca afet bölgesi ilan edilmesini istedi.
Milletvekili Özgür Ceylan, "Tarım arazileri zarar gören çiftçilerimizin bulunduğu bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesi ve çiftçilerimizin zararlarının bu kapsamda giderilmesi çağrısında bulunuyorum.” Dedi.
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz gün saat 11 sularında meydana gelen şiddetli dolu yağışı geçimini tarımsal üretimden sağlayan hemşerilerimizi olumsuz etkilemiştir. Bozlar ve Sığırcık köyümüzün muhtarları ile yaptığım görüşmede muhtarlarımız ekili ve dikili neyimiz varsa bugün dolu ile yok oldu. Köylü perişan ve çaresiz. Ekili ve dikili tarım alanlarında %100’e varan bir dolu zararı meydana geldi. Devletimizin biran önce köylerimize şefkat elini uzatmasını ve köylerimizin afet bölgesi ilan edilerek köylünün uğradığı maddi ve manevi kaybı telafi etmesi konusunda adım atmasını bekliyoruz diyorlar. Biz de buradan ilgili bakanlıklara çağrımızı yaparak köylümüzün feryadına kulak vermelerini istiyorum. Mağdur olan hemşerilerimize de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi

Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi