Türkeş: Yüksek Sıcaklık Rekorları Kırılacağını Öngörüyorum Türkeş: Yüksek Sıcaklık Rekorları Kırılacağını Öngörüyorum
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca Çanakkale Savaşları’nın 101. yılı etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak tüm resmi/özel lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik, ‘Çanakkale Savaşları ve Zaferi’ konulu şiir ve öykü yarışması düzenlendi. Yarışmaya şiir kategorisinde 973 eser, öykü kategorisinde 305 eser katıldı. Jüri Üyeleri yaptığı değerlendirme sonucunda şiir ve öykü dallarında ayrı ayrı 1. 2. 3. ve ikişer adet mansiyon olmak üzere toplamda 10 adet eser ödüle layık buldu.
Şiir dalında, Adıyaman Kahta Kız Anadolu İ.H.L Öğrencisi Ayşenur Arı ‘Sen düşersen’ adlı eseriyle birinci, Çorum Baş Öğretmen Atatürk Lisesinden Asena Beyza Biçer ‘En Son Ocak’ adlı eseriyle ikinci, Adana Seyhan İ.M.K.B. Fen Lisesinden Emine Eser ‘Çanakkale’de’ adlı eseriyle üçüncü oldu. Trabzon Kız Anadolu İ.H.L. öğrencisi Hatice Çağlar ve Trabzon Özel Asrın Temel Lisesi öğrencisi Kudret Hakan Özyurt mansiyon ödülüne hak kazandı.
Öykü dalında, Kırşehir Fen Lisesinden İrem Bektaş ‘Güneş’ adlı eseriyle birinci, Ankara Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Fen Lisesinden Zeliha Sevgi Şirin ‘Çanakkale Ruhu’ adlı eseriyle ikinci,
Denizli Kale Ethem Özsoy Ç.P.A.L’den Güliz Karaayvaz ‘Vatan Sağ Olsun’ adlı eserle üçüncü oldu.
Ankara Atatürk Lisesinden Aleyna Nur Pınar Sarıkaya ve Şanlıurfa T.O.B. Fen Lisesinden
Hüsnanur Şahin mansiyon ödülüne hak kazandı.
Tüm yurtta resmi/özel lise ve dengi okullarda okuyan öğrenciler için düzenlenen Şiir ve Öykü Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. Şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Öykü yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan verdi.

Editör: Haber Merkezi