Biga’da Taşkın Sonrası İnceleme Biga’da Taşkın Sonrası İnceleme
Haftanın bu yılki eylem çağrısını hatırlatan Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, “Yürüyelim, Bisiklet sürelim ve Araç kullanımını azaltalım. Böylece gelecek nesillere en güzel miras 'Temiz bir dünya' bırakalım” dedi.

“Hareketliliği bir yaşam standardı haline getirmeliyiz”

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, günümüzde artan küreselleşme, sanayileşme ve kentleşmenin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsederek, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme alışkanlarının ciddi sorunları beraberinde getirdiğini söyledi. Sportif faaliyetlerin ve sağlıklı beslenmenin insanın yaşam kalitesini olumlu etkilediğine değinen Elbi, “Çocuklarımızı günlük yaşamlarında hareketliliğe teşvik ederek oyun ve yeşil alanları çoğaltmalı ve bunu bir yaşam standardı haline getirmeliyiz.” dedi.
Açıklama yok.
'Temiz bir dünya' bırakalım

Avrupa Hareketlilik Haftası, konuyla ilgili farkındalık oluşturarak, daha temiz ve sağlıklı bir çevre için belediyelerin kalıcı tedbirler almasını teşvik etmek amacıyla her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan bir Avrupa Komisyonu kampanyasıdır. Günümüzde dünya çapında kutlanmaya başlanan etkinlik haftasında, şehirlerde motorize trafiğin kısıtlanması ve çevreci alternatiflerin geliştirilmesi konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki eylem çağrısı Yürüyelim, Bisiklet sürelim ve Araç kullanımını azaltalım. Böylece gelecek nesillere en güzel miras 'Temiz bir dünya' bırakalım.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi