Cerrah baba ile asistan oğul, hastalara birlikte hizmet veriyor Cerrah baba ile asistan oğul, hastalara birlikte hizmet veriyor
Can, ülke topraklarını korumak ve savunmak adına en güç koşullar altında bile canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerin kıymetli ailelerinin her zaman yanında olduklarını kaydetti.

Şehit ve gazilere şükran borçlu olduklarına işaret eden Can, şehitlik ve gaziliğin toprağı vatan, insanı ulus yapan yüksek manevi değerler olduğunu vurguladı.

Can, yaşadığı topraklar uğruna şehit olan veya gazilik rütbesine ulaşan her vatan evladının, milletin bağımsızlığının tutkusunun sembolü olduğunu dile getirdi.

Şanlı tarihin evlatlarının, bu vatanın bayrağını her alanda en ön safta dalgalandırmak ve bağımsızlık mücadelesinin her mecrada devam ettiğini unutmadan çaba göstermesi gerektiğini kaydeden Can,

' İşte bunun için, şartlar değişse de vazifemiz hep aynıdır. Bizler ancak bu gösterdiğimiz çaba ile şehitlerimize ve gazilerimize layık bir toplum olabiliriz. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Gaziler ise, ziyaretten duydukları memnuniyetleri dile getirerek, Kaymakam Mustafa Can’a teşekkür ettiler.

Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi