Türkeş: Yüksek Sıcaklık Rekorları Kırılacağını Öngörüyorum Türkeş: Yüksek Sıcaklık Rekorları Kırılacağını Öngörüyorum
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "Hayat Kimliğinle Kolay" projesi kapsamında 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren yeni tip sürücü belgesi bilgileri, nüfus müdürlüklerinden randevu alınarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına ücretsiz olarak yüklenecek.

Bu kapsamda sürücü belgesi bilgilerinin kimlik kartına yüklenme işlemlerinin randevu alınarak başladığını belirten Kaymakam Mustafa Can, vatandaşların yeni kimlik kartı başvuruları esnasında sürücü belgelerini kartın basım aşamasında yeni kimlik kartına yüklenmesini talep edebileceklerini söyledi.

Nüfus hizmetlerinde devrim niteliğinde gelişmeler yaşandığını belirten Kaymakam Can “Teknolojinin tüm imkanları kullanılarak verilen bu hizmetin hayatı daha da kolaylaştıracağına inanıyorum. Vatandaş memnuniyetini arttıracak bu hizmetin ilçemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum’ dedi.

‘Hayat Kimliğinle Kolay’ projesi kapsamında sürücü belgesi bilgilerinin kimlik kartına yükleyecek vatandaşlar, yurt içinde trafiğe çıktıkları zaman sadece kimlik kartlarını taşımaları yeterli olacak.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi