Mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması uyarısı! Mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması uyarısı!
1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Baştürk, Sağlık Bakım Hizm. Müdürü Nursel Yılmaztürk, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, Rahime Burucu, Hakan Nehir ve Deniz Atalay Özdoğan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Koray Yücel, Çocuk Servisi Sorumlu Hemşiresi Gönül Özdemir ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Ebesi Tuğba Kırış günün anlamına özel hastanenin resmi sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak anne sütünün önemini ve emzirmenin faydalarını vurguladılar.

1-7 Ekim Emzirme Haftası kutlamasında Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Baştürk, "Anne sütü bir bebek için en doğal, en taze ve en ekonomik besindir. Emzirmeye doğumdan sonra ilk yarım saat içinde başlanmalı, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmeli, 6'ncı ay da ek besinlere geçip en az 2 yaşına kadar emzirmeye devam edilmelidir" şeklinde konuştu.

Anne sütünün en büyük miras olduğuna dikkat çeken Başhekim Gökhan Baştürk, "Yeni doğan bebekler her ağladığında emzirilmelidir. Sık aralıklarla emzirerek bebeğin sütü mümkün olduğunca çok almasına çalışılmalıdır. Bebek ne kadar sık ve çok emzirilirse annede süt yapımı da o kadar çok ve hızlı olur. Yani daha çok emzirme, daha çok süt demektir" diye konuştu.

Anne sütü değerinde başka bir besinin olmadığını belirten Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Baştürk açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"Emzirmenin ve anne sütünün beslenme dışında bir de psikolojik faydaları var. Emzirme anne ile bebek arasında yakın, sevgi dolu bir ilişki kurulmasını kolaylaştırır. Bu da anneyi duygusal olarak tatmin eder. Fark ettiyseniz eğer bebekler doğumdan hemen sonra annenin yanında kalırlarsa ve emzirilirse daha az ağlarlar ve daha çabuk gelişebilirler. Sevgili anneler anne adayları, anne sütü bir hazinedir, sütünüzün her damlası bebeğiniz için değerlidir, bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü verin. Şunu sakın unutmayın en büyük miras anne sütü.”

CAHİT MAVİLİ
















Editör: Haber Merkezi