Bigalılar bir an evvel teslim edin! Bigalılar bir an evvel teslim edin!
15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü hakkında değerlendirmede bulunan Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, Kadınların üretime bereket kattığını ifade ederek şunları söyledi;

Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Gerek Dünya'da gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında, önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar üstlenmektedir. Kadınların tarımsal üretimde; kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim'i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır.

Çalışan kadınlarımızın 4’te 1’i tarımda istihdam edilmekte olup çalışma hayatının her alanında yer alan kadınların tarımsal üretimde de yaptıkları katkılarla çok önemli roller üstlenmektedir. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde emek yoğun işleri çoğunlukla kadınlar üstlenmekte ve iş yükleri genellikle erkeklerden daha fazla olmaktadır, Türkiye’de büyük bir çoğunluğu küçük işletmelerden oluşan aile tarımının da kalbinde kadınlarımız yer almaktadır.

Kadınların gösterdiği bu özverinin Türk tarımı için en değerli dinamiklerden biri olduğuna yürekten inanıyor, kendilerini en kalbi duygularımızla selamlıyoruz.

CAHİT MAVİLİ



Editör: Haber Merkezi