Gönen'de arama çalışmaları sürüyor Gönen'de arama çalışmaları sürüyor
Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale, Biga Kaymakamı Mustafa Can’ı ziyaret etti. Ticaret Bakanlığınca yürütülen Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında yola çıkan "Kooperatifçilik Otobüsü" ile Biga’ya gelen Akçakale, Biga Kaymakamı Mustafa Can’ı ziyaret etti. Gittikleri illerde iş fikirleri üretip, geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Akçakale, iş fikirlerini il ve ilçelerde valiler, kaymakamlar ve sivil toplum kuruluşları ile paylaşıp desteklenmesini isteyeceklerini söyledi.

Merkezi bütçeden kooperatifler için aldıkları payı kadın kooperatiflerine kullandırtacaklarını belirten Akçakale, küçük kuruluşlar ve kadın kooperatiflerine desteklerle suyun akışını hızlandırmak istediklerini ifade etti.

Bu konuda müracaatların internetten beyana dayalı olarak yapılabileceğini aktaran Akçakale, krediyi 1 buçuk ay içinde kooperatiflerin hesaplarına aktardıklarını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Can, Biga Kaymakamlığı olarak üretim faaliyetlerinde bulunacak girişimcilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Gerçekleştirilen ziyarete Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale, Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, Ticaret Memuru Elif Kılıç ile Ticaret Uzmanları Ayten Esra Zeyrek, Bati Engin Özer, Mustafa Yıldırım ve Mustafa Kürşat Şahiner katıldı.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi