Atanacak öğretmen sayısı belirlendi Atanacak öğretmen sayısı belirlendi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, ülke genelinde covid-19 salgını sürecinde online eğitim gören, maddi imkanı olmayan öğrenciler için “Tabletsiz Öğrenci Kalmasın” hedefiyle başlatılan kampanyaya Mesut Okyay Başkanlığındaki BigaTicaret Borsası da 70 tablet ile katılım sağladı.

Tabletler Kaymakam Mustafa Can’ında katılımı ile Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Okul Müdürleri aracılığıyla öğrencilere dağıtılacak.

Biga Ticaret Borsası olarak eğitime her zaman destek olduklarını belirten Borsa Başkanı Mesut Okyay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bu sene, ülke genelinde başlatmış olduğu tablet dağıtım kampanyasına borsa olarak 70 tablet ile katılım sağladıklarını söyledi. Okyay, “Borsa olarak eğitim sistemimizin güçlenmesi adına her zaman elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimiz tabletlerini güle güle kullansınlar” dedi.

Okyay “Eğitim desteği konusunda bizlere öncülük eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tablet desteğinden dolayı Ticaret Borsasına teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen “Biga Ticaret Borsası tarafından teslim edilen tabletleri, maddi imkanı olmayan öğrencilere dağıtacağız. diye konuştu.

Borsa tarafından teslim edilen tabletlerinde öğrencilere en kısa süre içerisinde ulaştırılacağını belirten Kaymakam Can, “Malumunuz yaklaşık bir yıldır tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlık bu salgın hastalıkla uğraşıyor ve bu salgın hastalığın her alanda olduğu gibi ticaret, ekonomi, sanayi ve turizmi etkilediği gibi eğitim sektörü de ciddi anlamda etkilendi. Ülkemizde mart ayından bu yana yüz yüze eğitim yapılmıyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın oluşturduğu EBA sistemi üzerinden uzaktan eğitim gerek televizyon gerekse bilgisayar üzerinden öğrencilerimizi eğitim öğretiminden uzaklaştırmamak adına bu çalışma yürütülüyor. Eğitim herkesin imkanlardan faydalanabilmesi için eğitim altyapısı önemli. Okullarımızın tamamında EBA destek merkezleri kuruldu. Çocuklarımızın eğitimden uzak kalmamaları adına eğitimler sağlandı. Özel sektörümüz, Bigalı hayırsever işadamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek örgütlerimizin de bağış ve yardımlarıyla çocuklarımız sevindirildi. Her türlü destek sağlayanlara teşekkürü bir borç bilirim" ifadelerini kullandı.

Tablet teslim törenine Kaymakam Mustafa CAN, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Hizmet KESKİNER, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut OKYAY ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN ve okul müdürleri katıldı.
Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.
Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi