Biga’da %75 hibe destekli çeltik tohumu dağıtıldı Biga’da %75 hibe destekli çeltik tohumu dağıtıldı
Ergün, küresel ısınma ve değişen iklimler sebebiyle giderek azalan sulama suyunun israf edilmeden kullanımına dikkat çekmek amacıyla barajlardaki doluluk oranlarını paylaştı.

Yağışlara rağmen su rezervinin istenilen seviyeye gelmediğini belirten Ergün,"Suyun önemini iyi kavramalı ve buna göre kullanmalıyız. Su yaşam kaynağımızın yanı sıra, tarımında vazgeçilmezidir. Tarım ve hayvancılık Türkiye’de olduğu gibi Biga'da da çok önemli bir sektördür ve bunun bilincinde olarak gerekli her türlü çalışmayı yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bundan dolayı da su kaynaklarını doğru ve verimli bir biçimde kullanmalıyız, dedi.

“Su Hayatın Devamı İçin Çok Önemli ”

Biga Ziraat Odası, gerek barajlardaki doluluk oranlarından çiftçileri haberdar etmek gerekse küresel ısınma ve değişen iklimler sebebiyle giderek azalan sulama suyunun israf edilmeden kullanımına dikkat çekmek amacıyla Biga’da bulunan baraj ve sulama göletlerinde su miktarı ve doluluk oranlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Yağışlara rağmen su rezervinin istenilen seviyeye gelmediğini aktaran Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, su olmadan tarım yapmak neredeyse imkânsızdır. Bundan dolayı su kaynaklarını doğru ve verimli bir biçimde kullanmalıyız. Kurak ve yarı kurak iklim kuşağında yer alan Türkiye ve Biga için suyun her damlasının bilinçli kullanılmasının insanlık için gelecek için çok önemli olduğunu belirtti. Suyun hayatın devamı için hava kadar önemli olduğunu vurgulayan Ergün, açıklamasında şunları kaydetti:

''Su, hayatımızın devamı için hava kadar önemlidir. Dünyamızın büyük bir kısmı sularla kaplı olmasına rağmen kullanılabilen su miktarı oldukça azdır. Su kaynakları dünyamızda giderek azalmaktadır. Suyun önemini iyi kavramalı ve buna göre kullanmalıyız. Su doğrudan kullanmamızın yanı sıra, tarımında vazgeçilmez ham maddesidir. Su olmadan tarım yapmak neredeyse imkânsızdır. Bundan dolayı su kaynaklarını doğru ve verimli bir biçimde kullanmalıyız. Küresel ısınmayla öngörülen kuraklığa karşı tedbirlerimizi şimdiden almalıyız. Bunların başında da muhakkak ki su tasarrufu gelmektedir, dedi.

Biga'daki su ihtiyacını dile getiren Ergün, "Her zaman söylediğimiz gibi tarım ve hayvancılık Biga için gerçekten çok önemli. Ancak tarım ve hayvancılık için de en önemli unsur su. Su olmazsa ne tarım olur, ne hayvancılık. Önümüzdeki süreçte, tarımsal sulama manasında sıkıntı çekeceğimiz bir döneme giriyoruz. Üreticilerimiz bilinçli ve modern tarım tekniklerini yaygın bir şekilde kullanıyor ancak bu hem tarımsal sulamada, hem de içme suyunda çok önemli sorunlarımızın olduğu gerçeğini örtmez. Bunun için şimdiden hep birlikte suyun önemini kavramalı ve buna göre kullanmalıyız. Unutmayınız su hayattır, suyumuza sahip çıkalım, ne bir damla fazla ne bir damla eksik kullanalım." dedi.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi