Çan yolunda otomobil ile traktör çarpıştı Çan yolunda otomobil ile traktör çarpıştı
Biga Ticaret Borsası’nın Göktepe Köyünde inşa ettiği şubesi tamamlanarak hizmet vermeye başladı. 62000 m2 lik alana kurulan Göktepe Şubesi her türlü hizmet sunumu yapacak. Üreticiler ve üyeler işlem yapmak, ürün alım ve satımları için Biga Zahireciler Sitesindeki Biga Ticaret Borsası merkezini ve Biga Ticaret Borsası Göktepe Köyü Şubesini kullanabilecekler.

Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay faaliyete geçen şubenin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunarak “2014 yılında borsamız sekretaryamızın yapmış olduğu çalışma sonucu yeni zahire depolarına ihtiyaç olduğu yapılan anket çalışması ile tespit edilmiştir. Akabinde yine sekretaryamız bu konuda çalışmalara başlanmıştır. 1 sene gibi kısa bir sürede Biga İlçesi Göktepe Köyünde 7 adet tarla alımıyla 62000 m2 lik bir alan yeni Zahireciler Sitesi alanı olarak belirlenmiştir. Bu süre zarfında arazinin almış olduğumuz yerin cins değişikliği yapılmış yolları işlenmiş ve muvafakat veren köylümüzün yerleri de “Tarım Organize Hayvancılık Alanı” vasfı kazanarak %80 imar hakkı elde edilmiştir. 2019 yılı ortalarında projeleri hazırlanan ve ruhsatı alınan “Zahireciler İşyeri Yapı Kooperatifimizin” inşaatı pazarlık usulü ile ihale edilerek 35.000.000,00 TL. bedel ile HEP-Kar İnşaat ile anlaşma sağlanmıştır. Yaptığımız pazarlığın en önemli şartı yüklenici firmanın taşeron olarak çalıştıracağı firmaları ilçemiz bünyesinden seçmesi önceliği getirilerek Biga ekonomisi göz önünde bulundurulmuştur. İnşaatımızın bugün itibari “Yapı Kullanma Ruhsatı” alınmış Tapu için başvuruda bulunulmuştur. Proje içinde yer alan olan Borsa Hizmet Binası ise günümüz teknolojileri göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Bina içinde yer alacak “Elektronik Salon Satış” sistemi ile bizlere ulaşmakta zorlanan üreticilerimize bir parçada olsa yaklaşarak ürün satışlarını gerçekleştirebilecek bir merkez olmak hedefimizdir. Bu hizmete paralel olarak son teknoloji laboratuvarımız ve otomatik sondalı yüksek tonajlı kantarımızda hizmete başlamıştır. Ayrıca hizmet binası üst katlarında yer alacak küçük ofisler ile tüccarlarımızın ticaretlerinde kolaylık sağlanması hedeflenmiştir. Yine hizmet binamız içerisinde “Arabuluculuk Ofisi” kurulması için çalışmalarımız sürmektedir. ” dedi.
Bir açık hava görseli olabilirBir açık hava görseli olabilirBir açık hava görseli olabilirBir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirBir 4 kişi ve açık hava görseli olabilirBir 1 kişi ve ayakta görseli olabilirBir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi