Gönen'de aramaların 5. günü de tamamlandı Gönen'de aramaların 5. günü de tamamlandı
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması sürecinin 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğini hatırlattı. Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, M????????ç???? ?????????? ??ş??????????????nin pazartesi günü saat 17.00'ye kadar kurumda ücretli olarak yapılacağını belirtti.

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için uyarı yaptı. Hayvan sahiplerinin 31 Aralık tarihine kadar ilçe müdürlüklerine başvurarak işlemlerini yapması gerektiği hatırlatıldı.

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik kapsamında; ev hayvanı sahiplerinin kedi, köpek ve gelinciklerine kimlik çıkartarak doğum, ölüm, kayıp ve sahip değişikliğini bakanlık il/ilçe müdürlüklerine bildirmeleri zorunludur. Kimliklendirme maksadıyla ??????????ç???? ?????????? ??????????????????, protokol gereği izinli Serbest Veteriner Hekimi kliniklerinde ve 26.12.2022 pazartesi günü saat 17.00'ye kadar ?????????????????????? ü???????????? ???????????? yapılacaktır. Şu an itibari ile elimizde 150 adet çip mevcut olup, bitene kadar takılacak, çip bitmesi yani yetmemesi durumunda ise hayvan sahiplerinin yazılı olarak başvuruları alınarak yılbaşından sonra çip geldiğinde takma işlemi devam edecektir.” İfadelerini kullandı

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi