Biga'da "Hayalindeki Sen" Özgeçmiş Yarışması: Ödüller Sahiplerini Buldu Biga'da "Hayalindeki Sen" Özgeçmiş Yarışması: Ödüller Sahiplerini Buldu
Evcil hayvanlara çip taktırmada süre 1 Ocak'ta bitiyor. Evde yaşayan kedi, köpek ve gelinciğe çip taktırmak isteyen hayvan sahipleri, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde yoğunluk oluşturdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın dijital kimliklendirme projesi kapsamında 1 Ocak'a kadar evcil kedi ve köpeklere çip taktırmayan hayvan sahiplerine 3 bin 642 lira para cezası uygulanacak. Evde yaşayan kedi, köpek ve gelinciğe çip taktırmak isteyen hayvan sahipleri, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde yoğunluk oluşturdu.

'Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik' kapsamında evcil hayvanlara çip takma zorunluluğu süresi, 31 Aralık 2022'de bitecek. Kedi, köpek ve gelincik sahipleri, ilçe tarım müdürlüklerine ya da yetki verilen kurum, kuruluş, gerçek veya tüzel kişilere ilgili beyannameyle başvuru yaparak, hayvanlarını kayıt altına aldırabilecek. Bu tarihe kadar hayvanlarına çip taktırmayanlara 5199 sayılı kanun kapsamında 3 bin 642 lira para cezası uygulanacak.

Kedi ve köpeğine çip taktırmak isteyen hayvan sahipleri, Biga İlçe Tarım Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturdu. Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, " Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik kapsamında; ev hayvanı sahiplerinin kedi, köpek ve gelinciklerine kimlik çıkartarak doğum, ölüm, kayıp ve sahip değişikliğini bakanlık il/ilçe müdürlüklerine bildirmeleri zorunludur. Kimliklendirme maksadıyla ??????????ç???? ?????????? ??????????????????, protokol gereği izinli Serbest Veteriner Hekimi kliniklerinde bugün ?????????????????????? ü???????????? ???????????? yapıldı. Çip bitmesi durumunda ise hayvan sahiplerinin yazılı olarak başvuruları alınarak yılbaşından sonra çip geldiğinde takma işlemi devam edecektir.” İfadelerini kullandı

Uygulama kapsamında Biga’da 150 adet çip takılıp, kayıt altına alındı.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi