Biga'nın yürüyüş gruplarından anlamlı etkinlik Biga'nın yürüyüş gruplarından anlamlı etkinlik

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı personeli, hayvan kesim mezbahanesinde incelemelerde bulunarak, sağlıklı gıda tüketimi için denetimler yaptı.

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ilçe genelinde başlattığı denetimlerine devam ediyor. Denetimler kapsamında hayvan kesim mezbahanesinde halkın güvenli gıdaya erişimini güvence altına almak ve halk sağlığını korumak için hijyen koşulları titizlikle incelendi.

Denetimde mezbahane yetkililerinden bilgiler alındı. Sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacının karşılanması, güvenli gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla yapılan denetimlerde mezbaha sorumlularına genel hijyen, özel hijyen gereklilikleri, ekipman ile ilgili hususlar, personel hijyeni konularında bilgilendirme yapıldı.

“SAĞLIKLI VE KALİTELİ ET İÇİN DENETİM MEZBAHANEDEN BAŞLAR”

Denetimler kapsamında mezbahanenin tüm detaylarının incelendiğini belirten Hayvan Sağlığı personeli; “Halkın sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacının karşılanması, güvenli gıdaya erişiminin güvence altına alınması için mezbahane denetimleri oldukça önemlidir. Bir diğer önemli husus kesim yapılan yerin hijyen kurallarına uygun, kullanılan alet ve ekipmanların temiz ve kesimde görevli personelin hijyen konularında daha özverili ve duyarlı olması gerekmektedir. Yapmış olduğumuz denetimde tüm detaylar titizlikle incelendi. Gerçekleştirilen denetimlerde mezbahanelerin teknik ve hijyenik koşulları, kasaplık hayvanların mezbahaneye geliş evrakları, işletme padokları, kesim salonu, sakatat bölümleri, soğuk depolarda incelemeler yapılarak işletmede tutulması gereken evraklar kontrol edildi.” ifadelerini kullandı.

Mehmet ÖZDEŞ


Editör: Haber Merkezi