Bakan Tekin, üniversite sınav sorularının nereden çıkacağını açıkladı! Bakan Tekin, üniversite sınav sorularının nereden çıkacağını açıkladı!
Çanakkale İl İşkur Müdürlüğünün ortaokul öğrencileri arasında düzenlediği 'Hayalimdeki Sen!' temalı cv yarışmasında Hamdibey Ortaokulu öğrencisi Yağızhan Gök il ikincisi oldu.
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Hayalindeki Sen CV Yarışmanın ortaokul bölümünde dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz tarafından verildi.

Çanakkale’de geçen yıl da düzenlenen ve sadece lise öğrencilerinin kapsayan yarışmaya, bu yıl ortaokul öğrencileri ikinci kez katılım sağlamış oldular. Yarışma kapsamında öğrencilerin kariyer planlamalarını yapmaları, gelecekte iş hayatına adım atarken etkili özgeçmiş hazırlayabilmeleri, iş görüşmelerinin olmazsa olmazı olan özgeçmişlerini özgün tasarım ve içerikle oluşturmaları gibi kazanımlar elde etmeleri amaçlandı.

Seçicilerin son derece zorlandığı mülakatlar neticesinde Geyikli Ortaokulu öğrencisi Duru İrem AYGÜN birinci, Biga Hamdibey Ortaokulu öğrencisi Yağızhan GÖK ikinci ve Lâpseki Şehit Hüseyin Çetin İmam-Hatip Ortaokul öğrencisi Yaprak DAĞLI da üçüncü olmaya hak kazandılar.
İŞKUR İl Müdürü Yavuz törende yaptığı konuşmada; “Hayal kurmaktan çekinmeyin çünkü başarı ancak başarıyı hayal edenlerindir. Bir hayalden yola çıkan projemiz, kendi okullarınızda yaptığımız ödül töreni ile de taçlanmış oldu. Buradan hem yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize hem de, Çanakkale Valiliği başta olmak üzere paydaşlarımıza da katkılarından dolayı ayrı ayrı için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Necmiye TARLASÜREN

Editör: Haber Merkezi