Yeni müfredat kamuoyunun görüşüne sunuldu Yeni müfredat kamuoyunun görüşüne sunuldu
Türk Zekâ Vakfı Şampiyonası ve Kanguru Matematik Sınavında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Fransa merkezli 80'den fazla ülkede uygulanan matematik yarışmalarında Selen Ada Yeşilgölden, Hüseyin Ferhat Kasçı, Mete Gezgin, Kayra Ali Özgen, Salih Sağlam Biga Bilim ve Sanat Merkezi adına final sınavlarına katılmaya hak kazandılar.

Öğrencilerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmek, yardımlaşma ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırmak amacıyla Türk Zekâ Vakfı tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren devlet okulları ve özel okullar arasında düzenlenen zekâ ve akıl oyunları şampiyonası ile 80 den fazla ülkede uygulanan Kanguru Matematik Sınavına katılan Biga Bilim ve Sanat Okulu öğrencilerine, Kaymakam Erdinç Dolu ve İlçe Milli Eğitim müdürü Erkan Bilen tebrik ederek teşekkür belgesi verdi, başarılarının devamını diledi. Öğrencilere akıl oyunları seti hediye edildi.
Kanguru fen sınavlarında Selen Ada Yeşilgölden, Hüseyin Ferhat Kasçı, Kayra Ali Özgen 6.05.2023 tarihinde Çanakkale'de gerçekleştirilecek olan kanguru fen sınavlarında Biga Bilim ve Sanat Merkezini temsil etmeye hak kazandılar.

Ziyarette, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Erdem Arslan, Matematik Öğretmeni Zöhre Özdemir Kapancı, İngilizce Öğretmeni Emine Halavurt hazır bulundu.

Türk Zekâ Vakfı Şampiyonası bölge yarışmasına katılan takımlar:

7.sınıflar:
Selen Ada Yeşilgölden
Yusuf Yiğit Uslu
Ali Eymen Yeltepe

6.sınıflar:
Gökçe Ada Karasu
Salih Sağlam
Seher Akgün

5.sınıflar:
Egemen Kaya
METE GEZGİN
ELİFNAZ GÜLBAZ

4. Sınıflar:
Elif Neris Odacıl
Ecrin Çalışkan
Başak Bağcı

2. Sınıflar:
İlyada Şengül
Asım Emre Barut
Rüzgar Işık Esmek

(Burcu Uçmaz)

Editör: Haber Merkezi