Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat
Çanakkale Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu’nun ( SANTEK) 2023 yılı 1. Dönem Toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma merkezinde (ÇOBİLTUM) gerçekleştirildi.

ÇOBİLTUM’ un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOBİLTUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayça Aydoğdu Emir, Çanakkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Atakan Duru, ÇOBİLTUM Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Fırat Alatürk ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Sezer, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Biga Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdür Vekili Orhan Koç, Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Alper Altınok, Çanakkale OSB Bölge Müdürü İlçin Ayan, KOSGEB Çanakkale Müdür Vekili Sedat Akay ve kurul üyeleri katıldı.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Atakan Duru’nun açılış konuşması ile başlayan toplantıda; Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde görevli Cemal Ersoy sunum ile birlikte İlimizdeki sanayi işletmelerinin rekabet güçlerinin arttırılması amacıyla sınai mülkiyet hakları konusundaki mevcut bilgi eksikliklerinin giderilmesi ve farkındalıklarının arttırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmaların belirlenmesi hakkında konuşma gerçekleştirdi.

ÇOBİLTUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayça Aydoğdu Emir tarafından; ÇOMÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üniversite-sanayi işbirlikleri, test-analiz yetenekleri, proje geliştirme, eğitim faaliyetleri konuları hakkında katılımcılara bilgi vererek sunum gerçekleştirdi.

Toplantı, Çanakkale Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu üyeleri tarafından ilgili kurumların iş birliği içerisinde yapacakları çalışmaların değerlendirilmesinin ardından sona erdi.
Toplantının ardından ÇOMÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ziyaretiyle laboratuvarlar gezildi.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi