Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat
Biga’da çocuklarının sınavlara hazırlanmasını isteyen veliler özel ders veren öğretmenlere yöneldi. Ama fiyatlar dudak uçuklattı. Saatlik derse 400 lira isteniyor.

Çocuklarının sınavlara daha iyi hazırlanmasını ya da eksiklerinin tamamlamasını isteyen veliler evlerinde özel ders aldırıyor. Ağırlıklı olarak öğretmenlerin ve üniversite öğrencilerinin yer aldığı sektörde ilk dönemlerde makul olan fiyatlar şimdi çıldırmış durumda. Talebin fazla olduğunu gören kimi fırsatçı öğretmenler ders saat ücretini 400 liraya çıkartmış durumda. Günde iki saat ders alan bir öğrenci için aylık ücret 24 bin liraya çıkıyor.

VERGİSİZ KAZANÇ

Öğrenci peşine düşen bu öğretmenlerin aldıkları ücretleri tamamen kayıtsız olduğu için vergi de ödemiyorlar. Fahiş ücretlere tepki gösteren vatandaşlar, “Bazıları özel okullarda bazıları devlet okullarında çalışıyor. Aldıkları maaşın üç dört katı özel dersten kazanıyorlar. İndirim istediğimizde de karşı çıkıyorlar. Bunun bir makul ücretinin olması gerekmez mi ”dediler.

ŞİKAYET EDİN

Vergisiz kazanç için bu tür fahiş ücret isteyen öğretmenler için Hazine Maliye Bakanlığı’nın ALO 189 hattının aranabileceği bildiriliyor. Ayrıca bu öğretmenler çalıştıkları okullardan habersiz bu işleri yaptıkları için okul yönetimlerine de bilgi verilmesi öneriliyor.

Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi