Bigalılar bir an evvel teslim edin! Bigalılar bir an evvel teslim edin!
Biga Yarımadası’nın önemli tarım ürünlerinden “Biga Pirinci”ne Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından 05 Temmuz 2023 tarihinde mahreç işareti olarak Coğrafi İşaret Tescili yapıldı.

Biga Ziraat Odası’nın öncülüğünde, Biga Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş birliğinde uzun süredir çalışmaları sürdürülen Biga’nın ikinci coğrafi işaret tescili alındı.

Bölge tarımında önemli bir ekonomik değere sahip olan ve uzun yıllardır büyük arazilerde geleneksel yöntemlerle ekilen çeltikten elde edilen Biga Pirinci’nin Coğrafi İşaret Tescil Belgesi TPE’nin 17 Temmuz 2023 tarih ve 153 sayılı bülteninde yayınlandı. Böylece Biga Pirinci’nin kalite ve nefaseti Türk Patent Enstitüsü tarafından da tescillenmiş oldu.

Biga Peynir Tatlısı’ndan sonra bölgenin en önemli ürünlerinden biri olan “Biga Pirinci”nin de TPE tarafından tescil edildiğini belirten Biga TSO Başkanı Şadan Doğan yaptığı açıklamada: “Biga bölgesi, antik kentlerin yanısıra doğa ve gastronomi turizmini de bünyesinde barındıran oldukça zengin bir bölge. Biga Peynir Tatlısı’nın ardından coğrafi işaret tescilini gerçekleştirdiğimiz Biga Pirincimizin tanıtım çalışmalarını resmi-özel tüm kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte yapacağız. 29 Eylül’de 17’ncisi başlayacak Biga Fuarı’nda da bu ve benzeri marka değerlerimizin tanıtım çalışmalarına yer vereceğiz. Şehrimizin tüm giriş-çıkışlarına bu değerlerimizin tanıtım görsellerini asacağız. Diğer yandan ulusal çapta televizyon, radyo ve gazete tanıtımları da düşünüyoruz. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen başta Biga Ziraat Odası yönetimi olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi