Buğday üreticilerinin sorunları hasat öncesi gündemde Buğday üreticilerinin sorunları hasat öncesi gündemde
Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt fiyatı Biga’da üreticiyi tatmin etmedi. Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ceylan, “Süt fiyatı 15 lira olarak güncellenmez ise kesilecek ineklerin sorumlusu bu iktidardır.”dedi.

Buğday alım fiyatlarından sonra çiğ süt alım fiyatı da üreticiyi hüsrana uğrattı. Son olarak Ekim 2022 tarihinde fiyat açıklayan Ulusal Süt Konseyi, 8.5 ay sonra çiğ süt tavsiye fiyatını 8,5 liradan 11,50 liraya çıkardı.

Açıklanan fiyat yüzde 35 artış gibi görünse de üreticiyi memnun etmedi.

Murat Ceylan’a göre ise çiğ sütün litre fiyatı 15 lira olmalıydı

Süt fiyatı’nın 15 lira olarak güncellenmesi gerektiğini ifade eden Ceylan, kesilecek ineklerin sorumlusunun bu iktidar olduğunu söyledi.

Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ceylan, “Bugün sattığı sütün parasını ortalama 2 ay sonra alan süt üreticisi üretimi bırakıyor. Yeni nesil sektöre girmiyor. Enflasyonu üretici üzerinden düşürmeye çalışan iktidar üretimi ve üreticiyi bitiriyor. Dışa bağımlılık işte böyle vuku buluyor. Beside de aynı şu anda 3 aydır ithalat yapılıyor. Besi danası gemileri limanlarımızda demir atmış sırasını bekliyor. Küçük besici eziliyor ve üretemiyor. Ağustos ayı et fiyatı güncellenmelidir. Süt fiyatı ise 15 lira olarak güncellenmez ise kesilecek ineklerin sorumlusu bu iktidardır.” Dedi.

Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi