Biga’da hibrit tohum toprakla buluştu Biga’da hibrit tohum toprakla buluştu
Biga İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, konuyla ilgili yayınladığı duyuruda, 2023 yılı sertifikalı tohum kullanım desteklemesi başvurularının başladığı belirtildi. Duyuruda, çiftçilerin il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiği kaydedildi.

Biga İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, “2023 Sertifikalı Tohum Kullanım Destek başvuruları 28.07.2023 tarihinde (yarın) bitecektir. Çiftçilerimizin İlçe Müdürlüğümüze başvurmaları önemle rica olunur.” İfadeleri yer aldı.

SERTİFİKALI TOHUM KULLANIM DESTEĞİ KAÇ LİRA? DESTEK BAŞVURUSUNU KİMLER NASIL YAPACAK?

2023 üretim yılında; susam ve yerfıstığını tüm havzalarda, desteğe esas diğer ürünleri ise belirlenen havzalarda yurt içinde üretilip sertifikalandırılan tohumu kullanarak ekim/dikim yapan çiftçiler sertifikalı tohum kullanım desteğinden yararlanacak.

ÇKS’de kendi adına kayıtlı arazilerde mahsul veya tohum elde etmek amacıyla sertifikalı tohum kullanan YTK’lar da bu destekten yararlanacak.

Desteklemeye tabi alan, faturada belirtilen tohum miktarının, aşağıdaki tabloda yer alan ürünlere ait ekim normuna bölünmesi ile ortaya çıkan alandan büyük olamaz, büyük olması durumunda ekim normuna bölünmesi ile ortaya çıkan alan esas alınır, o ürüne ait ÇKS’de beyan edilen alanın küçük olması durumunda ise beyan edilen alan esas alınır.


Bahar Karakurt

Editör: Haber Merkezi