Bigalılar bir an evvel teslim edin! Bigalılar bir an evvel teslim edin!
Tadı, rengi, kokusu ve lezzetiyle markalaşan Bozlar domatesinin tarladan 7 liraya alınıp, tezgahlara ulaşıncaya kadar fiyatının 3-4 katına çıkması üreticileri üzüyor.

Domates üretiminin yoğun olarak yapıldığı köyler arasında yer alan Bozlarlı üretici Osman Lale, “Pazarda pahalı domates yenmesinin sebebi de biz değiliz" dedi.

Lale, fiyat farkından dolayı üreticinin rahatsız olduğunu dile getirip, "ne domates üreticisi ne de tüketici kazanıyor. Pazarda pahalı domates yenmesinin sebebi de biz değiliz" dedi.

Üründe en büyük parayı "aracıların" kazandığını belirten Lale, "Domates üreticisi para kazanamıyor. tüketici de kazanmıyor. Bu sezon domatesimizi 7 liraya sattık ama ürün pazarda 20-25 liradan alıcı buluyor" dedi.

‘EMEĞİMİZE YAZIK’

Domates üreticisi Osman Lale; sıcak, soğuk demeden üretim yapmaya çalıştıklarını ancak emeklerinin heba olduğunu söyledi.

Tarla ve pazarlardaki fiyat farkından mağdur olduklarını aktaran Lale, şunları kaydetti:

"Yazık, günah değil mi bizim gibi tarlada emek harcayanlara. Hani emeğimizin karşılığı, hiç yok. Elde avuçta sıfır. sabah ezanla kalkıyoruz, 07.00'de işbaşı yapıyoruz, 17.00'ye kadar çalışıyoruz. Üreticimiz ancak emeğini kurtarabiliyor. Yani para kazanmıyor. Sabahın erken saatinde işe başlıyoruz. Domatesi bizden 7 liraya alıyorlar, pazarda 20-25 lira oluyor. Hiç olmazsa yarı yarıya kazanalım."

Bahar Karakurt

Editör: Haber Merkezi