Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi açıklandı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi açıklandı
Maçın başlama saati geldiğinde iki takımın da sahaya çıkmasına rağmen hakem üçlüsü emniyet güçlerinin olmaması nedeniyle sahaya çıkmadı. Mücadele bu nedenle 20 dakika gecikmeli olarak başladı.
Oldukça soğuk ve zaman zaman da kar yağışı altında oynanan mücadelede oyuncular da soğuktan olumsuz etkilendi ve ilk dakikalarda oyunun temposu oldukta düşüktü. Soğuk havaya rağmen Bigaspor taraftar grubu Afacanlar takımını yalnız bırakmadı.
Her iki takım da cılız ataklarla birbirlerini yoklarken 11. Dakikada Çanakkalespor ceza sahası içine Mustafa Demir’in yaptığı orta Çanakkalesporlu Levent’in eline çarptı. Bu pozisyonda hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.
Topun başına geçen Mustafa Demir kaleciyle topu ayrı köşelere göndererek skoru 1-0 yaptı.
Bu golden sonra Bigaspor ataklarını sıklaştırırken Mehmet Yılmaz ve Gürbüz ile girilen pozisyonlar golle sonuçlanmadı.
İkinci yarıda Çanakkalespor’un üstün oyunu vardı. İlk yarının aksine hırslı bir oyun sergileyen Çanakkalespor net iki gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu pozisyonlarda Bigaspor kalecisi İsmail Süzen çok net şutları kurtardı.
İkinci yarıda Giscard ve Yoldaş’a yapılan sert fauller oyunda tansiyonu yükseltti. Yer yer saha içinde gerginliklerin de yaşandığı pozisyonlarda her iki takımdan da sarı kart gören oyuncular oldu.
Maçın 90. Dakikasında Emirhan, bomboş pozisyonda kaleye giden Yoldaş’ı düşürünce ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.
Maçın son düdüğüyle Bigaspor sahadan 1-0 galip ayrılarak liderliğini sürdürdü. Maç sonunda Bigaspor futbolcuları tribünlere giderek karşılıklı tezahurat yaptı.
Maç öncesi Yerleşke Kırtasiye’nin sahibi Bigalı genç girişimci Utku Çetin Bigaspor’a Konak Cafe’de kahvaltı verdi.

Editör: Haber Merkezi