Eğitimde, bu zararlılarla mücadele yöntemleri ve tarım kayıt sistemleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Eğitime; Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan PASTIRMACI, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi ATMACA, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan EREN, Biga Ziraat Odası Başkanı Mustafa Güray ERGÜN, Köy Muhtarları, Kooperatif Başkanları, İl/İlçe Teknik Personeller ve üreticiler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personelleri tarafından Ülkemizde yeni görülmeye başlanan Kahverengi Kokarca, Güz Tırtılı, ve Batı Mısır Kök Kurdu zararlıları ile mücadele ve tarım sigortalarının önemi hakkında bilinç oluşturulması konusunda sunun gerçekleştirildi.

Eğitim karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Kahverengi kokarca, insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmamakla beraber yaz mevsimi sonunda kışlamak için özellikle ev, depo gibi korunaklı alanları tercih ettiği için fiziki rahatsızlık oluşturmaktadır.

Yayılışı bitkisel materyallerle, ulaşım araçlarıyla, erginlerin uçuşuyla ve zararlının bulunduğu ülkelerle yapılan ticari faaliyetlerle gerçekleşmektedir.

Çanakkale'de ata tohumu yetiştirilecek Çanakkale'de ata tohumu yetiştirilecek

Bakanlıkça Kahverengi kokarca ile bulaşık olan alanların belirlenmesi amacıyla 2018 yılından itibaren sürvey çalışmaları yürütülmekte olup kamuoyu farkındalığının ve bilincinin artırılması amacıyla, 300'e yakın konukçu bitkisi olan zararlının tanınması, zarar şekli ve mücadele yöntemleri hakkında afiş ve liflet hazırlanmıştır.

Bahar Karakurt

Editör: Haber Merkezi