Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak? Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenecek özel programlarla öğretmenleri anmaya hazırlanıyor. İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilecek etkinliklerde, öğretmenlerin tarih, kültür, ve sanat dolu bir deneyim yaşamaları hedefleniyor.

Ankara'daki etkinlikler arasında "Öğretmen Gözüyle Eğitim Öğretim" temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin sergileneceği bir etkinlik bulunuyor. Ayrıca, mesleğinde öne çıkan öğretmenler ve şehit öğretmenlerin yakınları, "100. Yıl Eğitim Hatıra Ormanı"na fidan dikecek.

Ankara'da gerçekleşecek tarihi ve kültürel gezilerde, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 1. ve 2. Meclis Binası, Hacı Bayram-ı Veli Cami ve Müzesi ile Taceddin Dergahı ziyaret edilecek. Ayrıca, öğretmenler Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Beştepe Millet Camii, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayiini (TUSAŞ) ziyaret edecekler.

İstanbul'daki programda ise öğretmenler Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Sultanahmet Meydanı, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi gibi tarihi, kültürel ve doğal alanları gezecekler. Ayrıca, öğretmenler BAYKAR AR-GE Merkezi'ni de ziyaret edecekler.

Programlar kapsamında öğretmenlere akşam yemeği verilecek, yazar Hayati İnanç'ın şehitlikle ilgili söyleşisi düzenlenecek ve öğretmenler 24 Kasım'da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Anıtkabir'i ziyaret edecekler. Ayrıca, 81 ilde düzenlenen fotoğraf yarışması sonuçları sergilenecek. Programlara katılan öğretmenlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi