Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP)Koordinatörlüğü tarafından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik lisansüstü tez projeleri ve mali konuları ile ilgili eğitim verildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda verilen eğitim, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Prof. Dr. Erginal konuşmasında, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin proje kültürü ile yetişmelerinin önemine değindi. Bu kapsamda lisansüstü öğrencilerinin Bilimsel Araştırma Projeleri süreçleri hakkında bilgi edinmelerinin, yapılan tezlerin proje ile desteklenmesinin altını çizerek araştırma üniversitesi olma yolunda ilerleyen üniversitemizde üretilecek olan projelerin lisansüstü öğrencilerine sağlayacağı kazanımları anlattı. Ayrıca lisansüstü öğrencilerine yönelik farklı konularda eğitimlerin, seminerlerin ve söyleşilerin gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Melih Taşkın tarafından, lisansüstü tez projeleri, Bilimsel Araştırma Projelerine nasıl başvuru yapılacağı, formun nasıl doldurulacağı, başvuru değerlendirme süreci ve onaylanan başvuruların nasıl yürütüldüğü hakkında eğitim verildi.

ÇOMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü Şube Müdürü Murat Boz ise BAP projelerinde mali hususlar hakkında bilgiler veren bir sunum gerçekleştirdi.

Çanakkale’nin İlk üçüncüleri Biga’da aynı okuldan Çanakkale’nin İlk üçüncüleri Biga’da aynı okuldan

Proje hazırlama eğitiminin tamamlanmasının ardından Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi İsmail Onur Tunç tarafından Prof. Dr. Kemal Melih Taşkın’a ve Şube Müdürü Murat Boz’a hediyeleri takdim edildi. 110 lisansüstü öğrencinin katıldığı toplantı soru, görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi.

ÇOMÜ

Editör: Haber Merkezi