Türkiye’de bir ilk! Ceviz ve Badem Fuarı Biga'da kapılarını açtı Türkiye’de bir ilk! Ceviz ve Badem Fuarı Biga'da kapılarını açtı

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Yenice ilçesinde “Arıcılık ve Varroa Mücadelesi'nde Oksalik Asit Kullanımı" eğitimi verildi.Eğitime Yenice’deki arı yetiştiricileri katıldı. Programda Varroa Mücadelesi'nde Oksalik Asit Kullanımı konusunda bilgiler verildi.

Varroa hastalığının arı hastalıkları içerisinde en tehlikelilerinden birisi olduğu belirtilen eğitimde, “Arı hastalıkları içerisinde en tehlikelilerinden birisi Varroa hastalığıdır. Varroa, bal arılarının larva, pupa ve erginleri üzerinde yaşayan, onların kan sıvılarını (hemolenf) emerek beslenen çok tehlikeli bir parazittir. Varroa , kolonilerin gelişme hızının azalmasına, bal arılarında mevcut kaybına, kolonide enfeksiyon oluşmasına, tarlacı arıların uçuş etkinliğinin, nektar ve polen toplama kapasitesinin azalmasına, ergin arılarda vücut deformasyonlarına ve canlı ağırlık kaybına neden olmaktadır. İlerleyen zamanlarda koloni yok olmakta ve arılıkta ciddi kayıplar meydana gelmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

Burcu Uçmaz

Editör: Haber Merkezi