Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde, 'Gökçeada-Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve iskan' projesi çerçevesinde yürütülen Damla Sakızı, Karadut, İncir üretiminin yaygınlaştırılması projeleri için temin edilen 3 bin 150 aşılı fidanlar toprakla buluşturulmak üzere üreticilere dağıtıldı.

Gökçeada'da uzun yıllardır dağınık ağaçlar şeklinde yetişmekte olan Urmu çeşidi Karadutların yetiştiricilik alanlarını genişletmek, dondurma ve pasta sanayisine hammadde oluşturmak amacıyla 2000 adet Karadut, 1000 adet damla sakızı ve 150 adet İncir fidanı 48 üreticiye; toprakla buluşturulmak üzere teslim edildi.

Çanakkale Eceabat'ta tarım sektör toplantısı düzenlendi Çanakkale Eceabat'ta tarım sektör toplantısı düzenlendi

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Gökçeada-Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi Kapsamında; Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle Gökçeada'daki üreticilerimizle bir araya gelerek, 48 üreticimize, 3150 adet "Karadut (2000 ad.), Sakız (1000 ad.) ve İncir (150 ad.)" fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Gökçeada'da 6 bin 410 aşılı fidan toprakla buluşturulmak üzere üreticilere dağıtıldı”ifadeleri kullanıldı.

Bahar Karakurt

Editör: Haber Merkezi