Ayak terlemesi, birçok insanın günlük yaşamında karşılaştığı yaygın bir durumdur. Ancak, bazı durumlarda aşırı ayak terlemesi, altında yatan daha ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.

Ayak terlemesinin ardında yatan sebepler

Hiperhidrozis:

iperhidrozis, vücudun aşırı miktarda ter üretmesi durumudur. Ayaklarda aşırı terleme, genellikle ayak tabanlarının ve ayak parmaklarının sürekli olarak terli ve nemli olması şeklinde kendini gösterir.

Mantar enfeksiyonları:

Ayak terlemesi mantar enfeksiyonlarının bir belirtisi olabilir. Mantar enfeksiyonları, ayaklarda kaşıntı, kızarıklık, kötü koku ve ciltte pul pul dökülmeye neden olabilir.

Aşırı stres veya anksiyete:

Bigalılar, “Sıtma Tedavisinin Gecikmesi Ölümcül Olabilir” Bigalılar, “Sıtma Tedavisinin Gecikmesi Ölümcül Olabilir”

Aşırı stres veya anksiyete, vücudu aşırı terlemeye neden olabilecek birçok fizyolojik tepkiye yol açabilir.

Tiroid problemleri:

Tiroid bezinin aşırı aktif olması (hipertiroidizm), vücutta aşırı terlemeye neden olabilir.

Diyabet:

Diyabet, vücuttaki kan şekeri seviyelerinin kontrolsüz olduğu durumlarda aşırı terlemeye neden olabilir.

Ayak terlemesine çözüm olarak bu yöntemi deneyebilirsiniz:

Domates suyu:

Domates suyu ayak terlemesine son derecede iyi gelmektedir. İki tane domatesi ezerek suyunu çıkarın. Daha sonra ayağınızı önce bir ılık su ile yıkayın daha sonra domates suyunda bir müddet bekletin. Domates suyu ayakta terlemeye neden olan faktörlere doğrudan etki yapacak ve hızlı bir şekilde ayak terlemesi probleminden kurtaracaktır. Aynı zamanda domates suyu ayak terlemesinden kaynaklı olarak ortaya çıkan ayak kokusuna da oldukça iyi bir tedai seçeneğidir. Domates suyunu günde iki defa uygulayarak farkı sizler de göreceksiniz.

Editör: Haber Merkezi