Milletvekili İstifa Etti! Milletvekili İstifa Etti!

Sanayi esnaflarını dinleyen Bülent Erdoğan; "5 yılın sonunda toplumun her kesiminin desteklerini üzerimizde hissediyoruz. Belediyecilik konusunda edindiğimiz deneyimimizle birlikte yeni dönemde ilçemizde büyük bir değişim ve dönüşümü başlatacağız. Hiç ara vermeden hazır projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

"MERKEZİ HÜKÜMET YATIRIMLARIYLA BÜYÜYECEĞİZ"
Yat İhtisas Serbest Bölgesi, Yat Limanı, Konteyner Limanı, Sera OSB, 3. Sanayi Sitesi gibi merkezi hükümet yatırımlarının Biga'ya yapılacağını söyleyen Bülent Erdoğan; "Merkezi hükümet yatırımlarının ağırlık kazandığı bir döneme giriyoruz. Yat İhtisas Serbest Bölgesi, Yat Limanı, Konteyner Limanı, Sera OSB gibi önemli yatırımlar, ilçemizde nüfus artışına neden olacak. Bu yatırımların tamamı imzalandı. Cumhurbaşkanımız bu yatırımların Biga'ya yapılabilmesi için süreci başlattı. Ticaret Odası Başkanı'mız Şadan Doğan başta olmak üzere kaymakamlığımız ve belediyelerimiz bu süreçlerin takipçisi. Bu süreçte deneyimimizle iyi bir planlama sürecini yürüteceğiz ve ilçemizde zenginleşme ve planlı büyüme sürecini sivil toplum kuruluşlarımızla, belediyemizin ve vatandaşlarımızın fikir birliğiyle gerçekleştireceğiz" dedi.

"ARAÇ MUAYENE İSTASYONU İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"
Araç Muayene İstasyonu'nun Biga'ya gelebilmesi için ihale sürecini takip edeceklerini ve siyasi olarak da mücadele edeceklerini söyleyen Bülent Erdoğan; "TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'nun Biga'ya 2027 yılına kadar gelebilmesi mümkün değil. İhale aşamasına gelindiğinde ise elimizdeki iktidar gücümüzü kullanarak ihale sürecine alınmasını ve Biga'ya getirilmesini sağlamak için mücadele edeceğiz. Bazı aday arkadaşlarımız seçim kazanmak için olmadık vaatlerde bulunabilir. Belediyecilik deneyim işidir. Deneyimsiz, belediyecilikten habersiz ortaya atılan vaatlerin gerçeklikten uzak olduğu da aşikar. Sanayimizdeki irili ufaklı sorunların çözümünde ise dış desteklere ihtiyaç duymadan, belediyemiz imkanlarıyla sorun çözebilir duruma geldik" dedi.

"KENDİ BÜTÇEMİZLE SU KESİNTİSİ SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZÜYORUZ"
Biga Belediye Başkanı olarak görevinin devam ettiğini ve 104 milyon liralık ciddi bir yatırımı altyapı ve su deposu yatırımıyla su kesintilerini tamamen bitireceklerini söyleyen Bülent Erdoğan; "Daha önce borçlanma yaparak su hatlarını yenilemek istedik. Ancak bugün aday olan, o zaman da grup sözcüsü olan arkadaşlar belediye meclisinde kredi almamıza onay vermedikleri için çalışmalar gecikti. Buna rağmen bizler yılmadık. Belediye bütçemizi, kendi kaynaklarımızla yatırım yapabilecek kadar iyileştirdik. Bugün 104 milyon TL'lik, tamamı kendi bütçemizden ödenecek büyük bir altyapı yatırımını gerçekleştiriyoruz. Su hatlarımızı yeniliyoruz. Yeni su depolarımızı yapıyoruz. Çalışma tamamlandığında Biga'da su kesintilerini en aza indirmiş olacağız. Uzun yıllar bu konuda sorun yaşamayacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi